Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži pobjedu nad Chicagom, Milwaukee traži slamku spasa

Iako je službeno još pet mjesta otvoreno što se doigravanja tièe najizglednije je kako se još uvijek traži samo osmi putnik u svakoj konferenciji dok su ostali manje-više sigurni. Ipak, preostaje još i borba oko startnih pozicija tako da æe po tom pitanju veèeras najzanimljiviji dvoboj biti onaj u Miamiu gdje gostuje Chicago koji bi pobjedom osigurao pole position. Oèi æe biti uperene i u susrete Indiane i Milwaukeea te New Orleansa i Houstona jer Bucksi odnosno Rocketsi imaju posljednju priliku za ostati u utrci. Izgube li šanse æe im biti svedene na èistu teoriju. I kao zadnja utakmica veèeri nas oèekuje okršaj u Arizoni, gdje Sunsi ugošæuju sjajne Clipperse koji su u velikom naletu a pobjeda bi i jednima i drugima dobro došla.

Indiana Pacers  – Milwaukee Bucks  01.00

Indiana Pacersi (40-22) su sinoæ imali slobodan dan, nakon što su slavili na uvijek teškom gostovanju kod Philadelphije sa 102:97. Tom pobjedom su zasjeli na 3. mjesto Istoka, a danas idu po sedmu pobjedu u nizu. Za veèerašnju utakmicu je upitan nastup startnog playa Darrena Collisona, bez kojeg su Pacersi na 6-0, a sjajno ga je zamijenio George Hill. Kada je trebalo najviše i najbolje, Milwaukee Bucksi (29-32) su pružili najmanje i kao takvi ne zaslužuju plasman u play-off, koji æe gotovo sigurno proæi bez njih, unatoè velikom poslu kada su doveli Montu Ellisa. Izgubili su èetiri od zadnjih pet utakmica, sinoæ od jedne od najgorih momèadi lige, Washingtona sa 112:121 i time su praktièki sami sebe eliminirali iz play-offa. U porazu je najbolji bio Monta Ellis sa 31 košem, dok je Brandon Jennings pridodao svojih 25.

Prednost dajemo domaæinima, jer mislimo da su gosti ipak svjesni toga da su juèer prokockali zadnju šansu za play-off.

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves  01.30

Detroit Pistonsima (23-39) je ovo treæa utakmica u tri veèeri, a krenuli su pobjedom sa 39 razlike protiv Clevelanda, gdje su nakon treæe èetvrtine imali 100:50. Sinoæ su pak izgubili 84:116 kod Atlanta Hawksa, gdje je trener Frank odluèio odmoriti Tayshauna Princea. U lošem izdanju najbolji je bio Greg Monroe sa svojih 17 koševa. Minnesota Timberwolvesi (25-38) definitivno nisu zaslužili ovo što im se dogaða od All-Stara. Ozljede su pogodile mnoge momèadi, ali nikome nisu uništile sezonu kao njima. Možda u istu skupini možemo svrstati jedino New Orleans Hornetse. Prošlu utakmicu su ugostili Memphis Grizzliese koji su ih pobijedili sa 84:91. Bili su u egalu sve od zadnje tri minute, kada gosti rade seriju 9:2 i dobivaju utakmicu. Sa 28 koševa najbolji kod Vukova je bio J.J.Barea.

Gosti su putujuæa bolnica i teško æe do pobjede u Detroitu.

Miami Heat – Chicago Bulls  02.00

Miami (44-17) zaostaje za Chicagom dvije i pol utakmice. Iako im prvo mjesto Istoka nije primarni cilj veèerašnjom bi pobjedom dodatno zaoštrili situaciju i uz nešto povoljniji raspored do kraja možda bi ga èak mogli ugrabiti. Još tamo krajem sijeènja je Miami slavio u prvom meðusobnom susretu no od tada su odigrali dva susreta u United Centru gdje su Bullsi izašli na kraju kao pobjednici. U oba susreta Derrick Rose nije odigrao nikakvu znaèajnu ulogu tako da su pokazali kako i bez njega mogu biti konkurentni. Heat je juèer ugostio Raptorse te pobijedio 96:72. Slobodnu veèer su imali Bosh i Wade pa je sve bilo na Jamesovim leðima a on je to iskoristio za 28 poena, 5 skokova te 4 asistencije. Uz njega su samo još dvojica igraèa ostvarili dvoznamenkasti uèinak (Miller 13, Haslem 10) dok su Jones i Cole slabo iskoristili svoje 32 odnosno 22 minute na parketu. Prvi je šutirao 0-7 dok je rookie stao na 1-8. Slab je to pokazatelj Spoelstri za nadolazeæi play-off. Bullsi (47-15) su oèito brzo prebrodili poraz od Wizardsa te juèer protutnjali kroz Charlotte 100:68. Sjajan je bio Richard Hamilton kojemu se oèito diže forma. Za 24 minute je ubacio 22 poena (4-5 trice) te podijelio 6 asistencija. Susret su ponovno propustili Deng i Rose i upitan im je nastup u Miamiu. Tom Thibodeau raèuna na moguæe iznenaðenje te bi pobjedom zakljuèali poziciju broj 1.

Pošto je Miami domaæin onda njima dajemo prednost iako se do samog poèetka susreta neæe znati tko æe sve nastupiti i hoæe li se odmarati kljuène igraèe.

New Orleans Hornets – Houston Rockets  02.00

Pred Hornetsima i Rocketsima su još dva meðusobna susreta. Uz ovaj veèerašnji igrat æe još jedan, za tjedan dana, u zadnjoj veèeri regularnog dijela sezone. U onom jedinom kojeg su odigrali sredinom sijeènja slavili su Rocketsi u gostima teško sa 90:88. Tada je briljirao Kevin Martin sa 32 poena no njega najvjerojatnije veèeras neæe biti. New Orleans je juèer gostovao u Memphisu te izgubio 103:91 i tako prekinuli niz od èetiri pobjede. Najefikasniji je bio Jerome Dyson sa 24 poena od èega je èak 14 ubacio sa crte slobodnih bacanja. Još jednom su nastupili bez Gordona a dvojebno je hoæe li i veèeras on zaigrati. Kod Rocketsa je stanje puno alarmantnije. Sudbina više nije u njihovim rukama te do kraja i ako pobijede u svim utakmicama nisu sigurni u plasman. Katastrofalnim nizom od 5 poraza su upropastili cijelu sezonu te prvi sljedeæi kiks znaèi i oproštaj od ove sezone. Juèer su izgubili u Dallasu 117:110 nakon što su slabo odigrali èetrvtu dionicu (39:26). Imali susedam dvocifrenih igraèa no dozvolili su gostima èak 26 slobodnih bacanja od èega su oni pogodili 24 i tako odnijeli pobjedu na svoju stranu. Bit æe im jako teško jer su juèer odigrali iscrpljujuæu utakmicu ali žele li osjetiti slast doigravanja Hornetse æe moati riješiti na bilo koji naèin.

Houston je puno kvalitetnija ekipa od New Orleansa i ako budu odigrali kako znaju i umiju pobjeda neæe izostati.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers  04.30

Treæi susret izmeðu ovih ekipa (Phoenix vodi 2-1). Sunsi se trenutno nalaze na devetoj poziciji sa omjerom 32-30. Ispred njih je Utah (33-30), te ako se žele plasirati moraju odlièno odigrati posljednje utakmice. Do kraja regularnog dijela imaju poprilièno težak raspored (Clippersi, Nuggetsi, Utah, Spursi), a vjerojatno æe biti kljuèna utakmica protiv Utaha. Sinoæ su ugostili Oklahomu i poraženi su 97:109. Najbolji u ekipi je bio Jared Dudley (21 poen i 6 skokova), a solidan je bio i Channing Frye (13 poena i 8 skokova). Imali su tek 30% realizacije šuta za tri poena. Kod Clippersa potpuno drugaèija situacija. Oni su osigurali doigravanje, trenutno se nalaze na èetvrtoj poziciji Zapada, ali mogu preskoèiti Lakerse ako ne budu kiksali. U posljednje vrijeme igraju odlièno (osam pobjeda iz deset utakmica). Sinoæ su gostovali kod Denvera i upisali su petu pobjedu u nizu (104:98). Najbolji su bili Chris Paul (21 poen i 8 asistenicija), te Mo Williams (19 poena). Domaæoj ekipi je upitan Grant Hill, a gostujuæoj ekipi Reggie Evans.

Malu prednost dajemo gostujuæoj ekipi jer su kvalitetniji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE