Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži popravak dojma protiv Knicksa, Dallas kod Sunsa

Između jučerašnjih 11 susreta i sutrašnjih 12, večeras ćemo gledati samo dvije NBA utakmice. Ipak, jedna od njih je “prava” utakmica, derbi Istočne konferencije između Miami Heata i New York Knicksa. U drugom susretu večeri snage će odmjeriti Phoenix i Dallas.

Miami Heat (12-4) – New York Knicks (13-4)  02.00

Ovdje se sastaju trenutno prve dvije momčadi Istoka stoga očekujemo jednu vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu. Miami Heat je malo pokvario dobru atmosferu u momčadi izgubivši kod najlošije momčadi lige Washington Wizardsa 105:101. Miami je stalno hvatao priključak, no u završnici utakmice domaćin pogađa nekoliko važnih šuteva i tako ostvaruje iznenađujuću pobjedu. LeBron James je imao šut za produžetak, ali nije bio uspješan. James je utakmicu završio s 26 koševa, Dwyane Wade je dodao 24, a Chris Bosh svojih 20 koševa. Shane Battier, Norris Cole i Mario Chalmers večeras neće biti u momčadi i to će primorati navedeni trio da preuzmu još više tereta na svoja leđa.  S druge strane New York Knicksi igraju vrlo dobru i energičnu košarku, te su kandidati broj jedan za rušenje Miami Heata s trona Istočne konferencije. Sinoć su sa zvukom sirene slavili u gostima protiv Charlotte Bobcatsa 100:98. J.R.Smith je imao zadnju loptu u rukama i opravdao je povjerenje trenera pogođenim šutom. Carmelo Anthony nije imao zadnji šut jer se par minuta prije ozlijedio prilikom spašavanja lopte. Anthony se bacio za loptom i pao među gledatelje, a to je sve rezultiralo s pet šavova na srednjem prstu lijeve ruke. Prema zadnjim informacijama trebao bi nastupiti u večerašnjem derbiju, a ukoliko ne nastupi šanse New Yorka su minimalne.

Miami Heat je još uvije neporažen na domaćem terenu, a tako bi trebalo ostati i nakon večerašnje utakmice. Ovo im je prilika za osvetu New Yorku za poraz na početku sezone 104:84.

Phoenix Suns (7-12) – Dallas Mavericks (8-10) 04.30

Sunsi se nakon 6 gostujućih utakmica vraćaju na domaći parket. Trenutno su u seriji od 4 poraza. Igraju jako lošu obranu i primaju 103 poena po utakmici što je najviše u ligi. Napad im funkcionira jako dobro i zabijaju oko 98 poena po utakmici, trenutno 14 u ligi. Zadnju utakmicu protiv Memphisa su odigrali odlično te su na njihovu žalost poraženi u produžetku. Moramo napomenuti da je Randolph odigrao maestralno s 38 poena i 22 skoka. Kod Sunsa dobar meč su odigrali Dragič s 19 poena i 7 asista, te s klupe Scola 16 poena i 8 asista. Uvjerljivo najbolji igrač Sunsa je Dragič koji bilježi 15 poena, 6 asista i 2 ukradene lopte po utakmici. Dallas će se nakon neugodnog poraza kod Clippersa pokušati vratiti u pobjedničku seriju. Kao i Sunsi Dallas također ima problema u obrani te primaju preko 100 poena. Protivnici im redovno zabijaju puno iz reketa, pa je tako Griffin bio na 19 poena i 13 skokova. U redovima Dallasa solidnu utakmicu su pružili Marion i Kaman s 14 poena, novopridošli Fisher s 15 poena i 3 trice, te s klupe još uvijek pouzdani Carter sa 16 poena. Napad Dallasu nije problem i uspijevaju zabiti 98 poena po utakmici.

Ovo će biti jako zanimljiva utakmica s puno poena i prednost dajemo Sunsima koji na domaćem parketu igraju puno bolje nego u gostima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE