Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži popravni, Clippersi ugošæuju Houston

Srijeda je dan kad je NBA liga u punom zamahu. Èak dvanaest utakmica je pred nama i sigurni smo da æe biti svega pa i iznenaðenja. Boston æe htjeti nastaviti svoj niz pobjeda doèekujuæi Netse, Miami se nada kako neæe doživjeti svoj drugi uzastopni poraz a Bullsi idu po 6-1 omjer u Detroit. Na Zapadu Dallas doèekuje Phoenix a Clippersi æe mamiti uzdahe kuæi protiv Rocketsa.

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers  01.00

Raptorsi su prvu ovosezonsku utakmicu odigrali baš protiv Cavaliersa, u gostima i došli do pobjede. Tada je briljirao veæi dio momèadi pošto su imali sedmoricu igraèa sa dvoznamenkastim brojem koševa. Ali najveæa prevaga u toj pobjedi je bilo 35 asistencija što je apsolutni rekord ove sezone za Raptorse. Od tada su zaredali sa tri poraza kada su niz prekinuli u posljednjoj utakmici, sasvim neoèekivano, kod Knicksa u gostima. Od pet utakmica samo su jednu dosad odigrali pred svojom publikom i izgubili ju (Indiana). Vrijeme je da i njima donesu malo radosti u svom Air Canada Centeru. Bargnani i DeRozan su protiv Knicksa bili kljuèni, kao i Calderon sa svojih 12 asistencija. Veèeras doèekuju Cleveland koji dolazi sa pozitivnim omjerom (3-2) i to sa dvije pobjede u nizu. Posljednja je bila impresivna protiv Bobcatsa kada su furioznom drugom èetvrtinom otišli na solidnu prednost i držali ju do kraja. Kyrie Irving polako preuzima momèad u svoje ruke a ima i veliku pomoæ veterana Jamisona od kojeg se to i oèekuje. Treba istaknuti i drugog novaka, Tristana Thompsona koji je takoðer bio odlièan u zadnjoj pobjedi (16 koševa, 9 skokova).

Malu prednost dajemo Raptorsima radi domaæe publike. Lako bi moglo biti više koševa od ponuðenog na utakmici.

Orlando Magic – Washington Wizards  01.00

Orlando doèekuje Wizardse nakon iznenaðujuæeg poraza kod Pistonsa i nakon prikazane loše igre. Pistonsi su ih zaustavili na samo 78 poena što je uvjerljivo najmanje za njih ove sezone. Dwight Howard se ponovo muèi sa slobodnim bacanjima ove sezone i trenutno je ispod 50% uèinka. Veèeras bi mogao iæi na manji zbroj postignutih poena jer æe ga èuvati McGee koji je poznat kao dobar bloker i obrambeni igraè. Wizardsi u sluèaju poraza ostvaruju najgori start u sezonu u povijesti franšize. Flip Saunders ima puno briga na pameti a gostovanje kod Magica sigurno nije dobra prilika za prvu pobjedu. Da stvar bude još gora za njega i momèad, ostali su bez rezervnog centra Turiafa na dulji period.

Orlando bi trebao lako doæi do pobjede ali bi Howard mogao imati problema pa probati under na njega.

Boston Celtics – New Jersey Nets  01.30

Boston je posložio konce svoje igre i nakon uvodna tri poraza, povratkom kapetana Piercea zabilježio tri pobjede te došli na 3-3 omjer. Nakon zadnje utakmice i pobjede nad Wizardsima, nastavljaju niz domaæih susreta doèekujuæi Netse. Jermaine O’Neal je izjavio kako æe biti spreman za veèerašnji ogled što znaèi da æe rookie Stiemsma ponovo na klupu. Protiv Wizardsa se svidio i u 21 provedenu minutu na parketu ugradio 13 poena i 7 skokova. Tako da bi i veèeras mogao dobiti solidnu minutažu jer O’Neal sigurno neæe biti spreman na punu radi izostanka. Netsi dolaze u TD Garden s 5 uzastopnih poraza. Momèad se još uvijek traži i uz Williamsa i mladog Brooksa nitko nije ni približno zadovoljio. Za veèeras je upitan Kris Humphries koji nije sudjelovao u zadnjem porazu što bi samo moglo otežati Netsima borbu pod koševima.

Prognoziramo nastavaka Bostonove serije gdje bi Ray Allen mogao nastaviti dobru formu i otiæi iznad 17 poena.

New York Knicks – Charlotte Bobcats  01.30

Amar’e Stoudemire æe biti spreman za veèeras. I to je jedino dobro što je uslijedilo nakon loše predstave kod kuæe protiv Raptorsa. Sa šutom od samo 36% bolje nisu mogli ni proæi. Iznenaðujuæi poraz moraju što prije zaboraviti i pobijediti veèeras Bobcatse kako bi došli na isti omjer pobjeda i poraza. Anthony je zabio 35 poena no za to su mu je bio potreban 31 šut. Bobcatsi dolaze u jako lošoj formi. Poslije poèetne pobjede došla su èetiri poraza u nizu i Paul Silas se sa ekipom našao u problemima. Nakon nesretnog poraza od Miamija u zadnjim sekundama uslijedila su im tri poraza sa prosjekom od 24,7 poena što nikako ne zvuèi dobro.

Knicksi bi morali doæi do pobjede nakon što su u prošloj utakmici razoèarali. Utakmica bi trebala biti tvrda pa bi teško moglo prijeæi granicu od 195 koševa.

Miami Heat – Indiana Pacers  01.30

Miami se teško nosi protiv zonske obrane i to je veæ i pticama na grani jasno. Hawksi su ju odigrali besprijekorno i došli do pobjede. Spoelstra mora što prije pronaæi lijek za to. Pogotovo æe im biti teško kada jedan od dvojice superstara ne bude imao svoju noæ, kao što je to prekjuèer bio sluèaj sa Wadeom. Oèito mu ta sitna ozljeda smeta i muèi ga jer nismo naviknuli na takvu prezentaciju. Indiana ima sliènu petorku Hawksima tako da bi Miami i veèeras mogao imati problema. Collison je u stanju napraviti pomutnju svojim brzim prodorima kao što im je to radio Teague. Hibbert i West nisu ništa lošiji od Atlantinih visokih a Danny Granger je u stanju izbušiti svaku obranu ako mu to imalo dopuste. Veèeras æe Pacersi biti na prvom pravom iskušenju jer dosad nisu igrali protiv ekipe takve klase, pa bi nas mogao èekati odlièan dvoboj.

Miami se mora iskupiti za poraz od Hawksa i pobjeda ne bi trebala biti upitna. Chris Bosh bi opet mogao iæi na manje od ponuðenog radi odliène obrane protivnika pa ne vjerujemo da æe dati više od 18 poena.

Detroit Pistons – Chicago Bulls  01.30

Detroit doèekuje svoje stare znance po prvi puta ove sezone. Nakon ovoga dvoboja æe ih još  oèekivati tri meðusobna i to sljedeæi veæ za pet dana. Nakon poèetna tri poraza zaredali su sa dvije domaæe pobjede (Indiana, Orlando) i vratili Franku osmijeh na lice. Posebno je dobra bila zadnja pobjeda nad Magicom gdje su šutirali 50% i ostavili Orlando na jako malom broju koševa. Ben Gordon trenutno igra svoju najbolju košarku otkako je stigao baš iz Bullsa u Pistonse i trebao bi biti najveæa prijetnja veèeras, dok æe mladi Jerebko i Monroe biti na velikom iskušenju protiv jedne od najjaèih visokih linija lige. Bullsi dolaze po pobjedu sa 5-1 omjerom, i to sa èetiri uzastopne pobjede. Najteža od te èetiri je bila juèerašnja protiv Hawksa gdje su preokrenuli minus od 19 poena i došli do pobjede. Ostali su na samo 34% šuta (najlošije ove sezone) ali su svejedno pobijedili što je odlika velike ekipe. Hamilton bi veèeras mogao nastupiti po prvi puta u nekom drugom dresu protiv svojih Pistonsa, ekipe gdje je proveo 9 sezona i osvojio naslov prvaka. Za sada izgleda da æe susret zapoèeti na klupi jer ima problema sa preponama, a Brewer bi mogao ponovo startati.

Obje ekipe su u pobjednièkoj seriji no ipak æemo dati prednost Bullsima unatoè teškoj juèerašnjoj utakmici i umoru. Utakmica bi trebala biti napeta pa Bullsi ne bi trebali slaviti sa puno koševa razlike.

New Orleans Hornets  – Philadelphia 76ers 02.00

New Orleans je nakon poèetne dvije pobjede zaredao sa tri poraza, a posljednji je došao u gostima  kod Utah Jazza 94:90 gdje su bili u igri do samoga kraja, no puno su griješili u kljuènim trenucima. Najbolji u njihovim redovima je bio Jarrett Jack sa 27 koševa i 11 asistencija. Danas im u goste dolaze neugodni 76ersi, a upitni su im nastupi Trevora Arize i Erica Gordona. Philadelphia je na omjeru 2-2, sve utakmice su igrali u gostima. Zadnje su gostovali kod Golden State Warriorsa gdje su dobili glatko 79:107 i imali su 5 dvoznamenkastih igraèa, a Louis Williams je bio najuèinkovitiji s 23 koša.

Prednost dajemo Hornetsima koji  traže prekid niza od tri poraza i imaju imperativ pobjede. U ovoj utakmici bi moglo biti malo koševa.

Minnesota Timberwolves  –  Memphis Grizzlies 02.00

Nakon tri uvodna poraza Minnesota je pobijedila Dallas i San Antonio i danas želi taj niz nastaviti. Spurse su pick igrom izludili Rubio i Ridnour u kombinaciji s Loveom. Minnesota je šutirala 57,7% iz igre i 57,1% iza linije za tri poena. Kevin Love je Spursima utrpao 24 koša (trica 4/9) uz 15 skokova, a najbolju utakmicu sezone odigrao je Wesley Johnson koji nije promašio niti jedan šut iz igre (6/6 za dva, 2/2 za tri) i zabio 14 koševa. Memphis Grizzliesi (2-3) su lagano pobijedili  Sacramento Kingse 113:96. Najbolji je bio Rudy Gay sa 23 poena (10/16) i 8 skokova, a  Marc Gasol je zabio 14 uz 15 skokova. Ta pobjeda je još vrjednija jer su do nje došli  bez ponajboljeg igraèa Zacka Randolpha koji ima lakšu ozljedu koljena. Krilni centar Memphisa trenutno je vrlo upitan i za nastup protiv Timberwolvesa.

Prednost poletnoj ekipi Minnesote koja  je u naletu, a i Memphis æe vjerojatno biti bez Randolpha. Probati over na R.Gaya koji je ponovno u formi u kojoj je bio prije ozljede.

Dallas Mavericks  – Phoenix Suns  02.30

Dallas se polako diže u igri, a to su zorno prikazali u zadnjoj pobjedi protiv Oklahome koju su  pobijedili  100:87. Kontrolirali su utakmicu i pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Najbolji u redovima Dallasa je bio Dirk Nowitzki s 26 koševa. U goste im stižu Phoenix Sunsi koji su kod kuæe pobijedili Golden State sa 102:91 i tako ostvarili prvu domaæu pobjedu. Steve Nash je bio najbolji igraè susreta s 21 košem i 9 asistencija. No ta pobjeda ne može izbrisati èinjenicu da je Phoenix limitirana ekipa u kojoj je najbolji igraè veteran Nash, te ove sezone ne mogu niti u ludilu uhvatiti playoff.

Sigurna pobjeda Dallas Mavericksa uz moguæ velik broj poena na utakmici.

San Antonio Spurs  –  Golden State Warriors 02.30

Spursi su zadnju utakmicu izgubili od Minnesote 106:96, no taj poraz je manje važan od èinjenice da se u toj utakmici ozlijedio Manu Ginobili i da æe izbivati jedno duže vrijeme. Sad æe Jefferson i Parker morati preuzeti više odgovornosti na sebe i pokušati nadomjestiti Manua. Danas æemo vidjeti koliko æe im nedostajati Ginobili jer im u goste stiže nezgodna ekipa Warriorsa predvoðena Montom Ellisom i Stephenom Curryjem.  Golden State je nakon odliènih partija i pobjeda protiv Chicaga i New Yorka malo popustio i izgubio kod kuæe od 76ersa i prije 2 dana u Phoenixu. Protiv Spursa imaju 12 uzastopnih poraza i sigurno žele prekinuti taj niz.

Pobjeda San Antonia jer igraju kod kuæe i makar igraju bez Ginobilija trebali bi doæi do pobjede. Vrijedi i pokušati  over na Tonya Parkera .

Denver Nuggets – Sacramento Kings 03.00

Denver je nakon pobjede protiv Lakersa dobio i Milwaukee Buckse (91:86), ali do nje su došli tek u 4.èetvrtini koju su dobili sa 23:12. Najbolji u njihovim redovima je bio Danilo Gallinari s 21 košem i 10 skokova. Za današnju utakmicu je upitan centar Nene koji ima problem s lijevim stopalom, no i bez njega bi trebali doæi do pobjede protiv slabašnih Kingsa koji su noæas pali u Memphisu sa 113:96. Èini se da situacija u ekipi nije bajna jer je Cousins nedavno zatražio trade te danas teško mogu doæi do pozitivnog rezultata u gostima.

Pobjeda Denvera uz poveæi zbroj poena na utakmici.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 04.30

Clippersi nisu igrali od nedjelje i domaæe pobjede protiv Portlanda 93:88. Momèad iz LA-a  je na kraju treæe èetvrtine imala 17 koševa prednosti, ali u posljednjih 12 minuta potpuno su se opustili i umalo izgubili utakmicu. Kao i u svakoj utakmici od sada, najefikasniji kod Clippersa je bio Blake Griffin koji je postigao 20 koševa (8/10) uz 10 skokova, dok je Chris Paul zabio 17 koševa, podijelio 7 asistencija i ukrao dvije lopte.  Houstonu je ovo back-to-back utakmica no neæe morati putovati jer su juèer igrali protiv Lakersa i izgubili sa 108:99. Najbolji u Rocketsima je bio Kyle Lowry s 22 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Veèeras æe možda biti bez Courtneya Leeja koji je zbog ozljede juèer napustio utakmicu u posljednjoj èetvrtini.

Pobjeda Los Angeles Clippersa zbog bolje momèadi i èinjenice da Houston ne pruža dobre partije izvan svoje dvorane. Moguæ dosta velik zbroj poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE