Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami u goste po osvetu, dvoboj starih rivala na Zapadu

Danas su na rasporedu samo èetiri NBA utakmice, ali bi i u te èetiri trebalo biti puno vatre. Miami nakon tri dana ponovo oèekuje dvoboj protiv Hawksa, ovaj put u gostima i jurišat æe na pobjedu sa ili bez Wadea. Spursi doèekuju Dallas u prvoj utakmici u nizu bez Ginobilija a Portland stare rivale Lakerse u nadi  da èe ostati na prvoj poziciji Zapadne konferencije.

Atlanta Hawks – Miami Heat 02.00

Hawksi su u ponedjeljak nanijeli Heatu prvi poraz. Dan poslije toga su odigrali tešku utakmicu protiv Bullsa u gostima i izgubili ju u zadnjim sekundama u utakmici gdje su se i jedni i drugi muèili sa slabim šutem. U jednom trenutku su èak imali 19 poena prednosti no to se topilo sve do zadnjih trenutaka da bi na kraju i izgubili. Horford, Smith i Williams su bili odlièni i nosili momèad. Najviše je zakazao onaj koji to ne bi smio. Preplaæeni Joe Johnson je imao 3-17 šut i u kljuènim trenucima je promašivao šuteve i donosio krive odluke. Miami veèeras dolazi po osvetu. Indianu su juèer riješili bez ikakvih problema unatoè izostanku Wadea. Kljuèna je bila druga èetvrtina koju su dobili sa 21 razlike. Maestralan je još jednom ove sezone bio LeBron James (33 poena, 13 asista, 8 skokova) i pokazao kako je u sjajnoj formi. Dwyane Wade bi trebao biti spreman za veèerašnji susret. Atlanta je jaka i James neæe moæi sam protiv njih ako žele do pobjede.

Prognoziramo pobjedu Miamija jer æe sigurno biti strašno motivirani osvetiti se za poraz.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 02.30

Dvoboj dviju veteranskih ekipa. Stari konkurenti iz Southwest divizije. Spursi su na 4-2 omjeru no taj postotak bi se mogao promijeniti zbog ozljede Ginobilija. Manu je ozlijedio ruku i prijeti mu dvomjeseèna pauza. Izostanak najboljeg igraèa æe se sigurno osjetiti i Spursi æe se morati snaæi bez njega. Gary Neal bi trebao uskoèiti na njegovo mjesto i pokazati Popovichu da se može i na njega raèunati. U goste im dolazi Dallas koji se ipak malo oporavio od poèetna tri poraza. Imaju dvije pobjede za redom (Oklahoma, Phoenix) u kojima su protivnike ostavili na prosjeku od 88 koševa. Odlazak Chandlera kojega Haywood nikako ne može nadomjestiti je bio bolan ali polako se vraæaju u staru formu. Carlisle nikako ne može Odoma uklopiti u momèad što je velika šteta jer je to igraè koji bi u mnogim ekipama igrao glavnu ulogu. No za trenera je najbitnije da se Terry i Nowitzki bude a oni su mu glavna napadaèka opcija.

Mala prednost Dallasu radi toga što su Spursi osakaæeni ne igranjem Ginobilija. Nowitzki bi morao iæi iznad 23 poena kao i Parker iznad 18 ako želi da mu ekipa bude konkurentna.

Sacramento kings – Milwaukee Bucks 04.00

Kingsi su noæas teško poraženi od Denver Nuggetsa 83:110, no tu nema ništa èudnog kad se pogleda njihov šut:  32% ukupan šut i 2-21 šut za tri poena. Najbolji kod Kingsa je bio èovjek koji je nedavno zatražio trade, DeMarcus Cousins sa 26 koševa.  Danas im u goste dolazi neugodna momèad Milwaukee Bucksa predvoðena Jenningsom i Bogutom. Milwaukee trenutno ima dva poraza za redom od Denver Nuggetsa i Utah Jazza. U te dvije utakmice su odigrali dosta dobru obranu (Utah im zabio 85, Denver 91 koš), ali su zakazali u napadaèkom  smislu jer  159 poena u 2 susreta je jako loše.

Prednost Milwaukee Bucksima zbog naèina na koji igraju obranu dok bi im se u napadu moglo otvoriti jer  Sacramento ima vrlo poroznu obranu. Probati odigrati over na Brandona Jenningsa.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers  04.30

Portland Trail Blazersi (4-1) su u zadnjoj utakmici u gostima pobijedili Oklahomu sa 103:93. Najbolje za Portland odigrao je LaMarcus Aldridge koji je ubacio 30 koševa i uzeo 8 skokova. Portland  èeka dosta zgusnuti raspored u kojem sljedeæih sedam dana igraju protiv Lakersa, Sunsa, Cavsa, Clippersa i Magica. U goste im dolaze Lakersi koju su zadnju utakmicu pobijedili Houston sa 108:99, a najbolji je bio Kobe Bryant koji je postigao 37 koševa (14/29), skoèio 8 puta i podijelio 6 asistencija, dok je Bynum upisao 21 koš i 22 skoka.  Vrlo zanimljivo zvuèi podatak da Lakersi otkako su doveli Kobea Bryanta imaju 6-23 omjer u Rose Gardenu u regularnom dijelu sezone.

Ovu utakmicu je teško prognozirati, no dajemo malu prednost Lakersima zbog tria Bryant-Gasol-Bynum. Mogla bi biti tvrda utakmica sa malim brojem poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE