Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami u izjednaèenoj utakmici slavio i preuzeo vodstvo u seriji

Košarkaši Miami Heata na svom su parketu svladali momèad Oklahoma City Thundera s 91:85, te tako došli do druge pobjede u velikom finalu NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (29)
  • Asistencije: Dwyane Wade (7)
  • Skokovi: LeBron James (14)
  • Ukradene lopte: Thabo Sefolosha (3)
  • Blokade: Russell Westbrook (2)

Kao i u prethodne dvije utakmice, Miami ponovno bolje ulazi u utakmicu, te serijom od 8-0 dolaze do vodstva od 12:4, te je i Scott Brooks morao vrlo rano uvesti Jamesa Hardena. To je i uzrokovalo da Miami ne bi ponovno napravio seriju kojom bi imali dvocifrenu prednost, te su gosti vrlo brzo uspjeli izjednaèiti rezultat na 14:14. Ipak zahvaljujuæi ponajprije LeBronu Jamesu, koji je postigao 10 poena u prvoj dionici, Heat je dobio prvu èetvrtinu 26:20.

Iako je Miami ponovno bolje otvorio èetvrtinu, te još jednom stigao do osam poena razlike, Oklahoma serijom 9-1 još jednom to uspijeva poništiti, i ne želi da ponovno velikom razlikom gledaju Heatu u leða. Thunder je èak u jednom trenutku uspio i kontrolirati rezultat utakmice, ali na kraju poluvremena konaèno se budi i Shane Battier, te s dvije uzastopne trice osigurava svojoj ekipi minimalnu prednost na velikom odmoru.

Drugo poluvrijeme Oklahoma podiže agresivnost u obrani. Miami punih pet minuta nije postigao pogodak iz igre. Gosti su im zatvorili reket, kojeg su tako dobro koristili u prvom dijelu, te su se morali okrenuti teškim šutevima s distance, a najèešæe su to bili šutevi u posljednjim sekundama napada. S druge strane nekoliko kontranapada i Thunder dolazi do vodstva 60:51. Tada je ponovno Kevin Durant morao prisilno na odmor, zbog osobnih pogrešaka, ali kada je Derek Fisher pogodio tricu uz dodatno bacanje, gosti su stigli do najveæih deset razlike.

No, tada u dvije obrambene akcije rade isti problem, odnosno Serge Ibaka i Fisher fauliraju Battiera, odnosno Jamesa Jonesa na pokušaju za tri poena,  te tako omoguæavaju domaæinima da se vrate u utakmicu. Do kraja èetvrtine Miami uspijeva ponovno vratiti i vodstvo te s dva poena odlaze na odmor prije posljednje dionice igre, 69:67.

U prvoj polovici posljednje èetvrtine igralo se s dosta izgubljenih lopti, a koševi su se uglavnom postizali s linije slobodnih bacanja. Meðutim, Oklahoma i u sljedeæe tri minute nastavlja s pogreškama u napadu, a Miami ipak uspijeva odigrati tri dobre akcije u nizu, te mini serijom dolaze do prednosti od sedam poena. Iako se Oklahoma sa šest uzastopnih koševa uspjela približiti na pola koša zaostatka, Miami preko slobodnih bacanja Chrisa Bosha i LeBrona Jamesa konaèno rješava utakmicu. Slobodnim bacanjima koja su možda bila kljuèna tijekom cijele utakmice. Miami je s linije bacanja šutirao 31-35, a Oklahoma 15-24. Izostao je i uèinak Kevin Duranta u posljednjoj èetvrtini, jer je postigao samo 6 poena u posljednjoj dionici. Velike zasluge za to ima i obrana Jamesa, ali i Bosha koji je uvijek spremno doèekao svaki prodor Duranta u reket.

LeBron James je po obièaju bio najbolji strijelac svoje ekipe s 29 koševa, a tome je pridodao i 14 skokova. Dwyane Wade je ubacio 25 koševa, uz po 7 skokova i asistencija. Chris Bosh je dodao 10 uz 11 skokova.

Kevin Durant je za poražene ubacio 25 koševa, Russell Westbrook 19, a Kendrick Perkins 10 koševa.

Sljedeæa utakmica je na rasporedu u utorak, takoðer na Floridi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE