Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami uzvratio Spursima, Lakersi bolji od Orlanda

Poèetkom ožujka Miami Heat je gostovao u San Antoniju kod Spursa te je tom prilikom upisao najuvjerljiviji poraz sezone (125-95). U ponedjeljak naveèer, u utakmici igranoj u Miamiju, bilo je identiènih 30 razlike, ali i ovaj puta za domaæina. Miami je slavio 110-80.

Velika trojka Heata, Dwyane Wade (29 poena, devet skokova), LeBron James (21 koš, šest skokova, osam asistencija) i Chris Bosh (30 poena, 12 uhvaæenih lopti) kombinirano su postigli koliko i cijeli sastav Spursa koji ovako uvjerljiv poraz nisu pretrpjeli još od travnja 2005. kada ih je rezultatom 104-68 svladao Dallas.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Marcus Thornton (42)
  • Asistencije: Russell Westbrook (12)
  • Skokovi: Andrew Bynum (18)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (7)
  • Blokade: Serge Ibaka (8)

Ovo je tek drugi puta u povijesti NBA lige da su dvije momèadi upisale po pobjedu i poraz s 30 ili više razlike, a da se u osnovnom dijelu sezone susreæu dva puta. Prvi se puta to dogodilo u prošloj sezoni kada je Dallas svladao New York s 50 razlike u Madison Square Gardenu da bi dva mjeseca kasnije pred svojim navijaèima upisao poraz od 34 koša.

Uèinkom je momèad Heata u ovoj utakmici predvodio Chris Bosh. Zanimljivo, u susretima u kojima on postigne najmanje 30 poena i uhvati najmanje 12 lopti njegova momèad ima negativnih 10-16.

Spursi, u ovom ogledu predvoðeni s 12 poena Emanuela Ginobilija, su u posljednjih 18 utakmica upisali samo tri poraza od Miamija.

U drugoj derbi-utakmici dana Los Angeles Lakersi su nadjaèali Orlando Magic 97-84. Susret je igran u Staples Centeru, a domaæa ga je momèad iskoristila za desetu pobjedu u posljednjih jedanaest utakmica. Do slavlja su Lakersi stigli dobrom igrom centara, pa je tako Pau Gasol uknjižio 23 koša, a Andrew Bynum ubacio 10 uz 18 skokova. Dobar je bio i Lamar Odom s 15 poena i sedam uhvaæenih lopti, dok je Kobe Bryant, koji je igrao s ozljedom gležnja, utakmicu završio s uèinkom od 16 koševa i pet skokova. Dwight Howard je za Orlando postigao 22 poena i imao 15 uhvaæenih lopti, ali i devet izgubljenih. Cijela momèad Lakersa izgubila je šest lopti manje.

Veæ tri godine, do ovog ponedjeljka, New Jersey Netsi nisu povezali pet pobjeda. Neoèekivana pobjeda 88-79 protiv Boston Celticsa oznaèila je i prekid niza od devet uzastopnih domaæih poraza od vodeæe momèadi Istoène konferencije NBA lige, sada omjerom 47-18 izjednaèene s Chicago Bullsima.

Velika Bostonova trojka (Pierce, Garnett, Allen) premijerno je poražena na gostovanju kod Netsa, a Celticsi prvi puta od 2006. godine. Kris Humphries sa 16 poena i 15 skokova te Deron Williams s 16 koševa i devet asistencija bili su najbolji kod Netsa. Jednako toliko ubacio je Glen Davis za Boston. Dodao je i 14 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE