Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami za prekid niza protiv San Antonia

Veèeras je na rasporedu sedam susreta. Miami kod kuæe traži prekid niza poraza a ugošæuje jaki San Antonio koji dolazi na dvodnevnu turneju po Floridi. Kasnije nas oèekuje dvoboj Bullsa i Sunsa gdje æe domaæin tražiti brzi oporavak od juèerašnjeg poraza. I za kraj dana nas oèekuje dvoboj Jazzera i Clippersa gdje æe Jazzeri pokazati svoju snagu i vjerujemo pružiti dobar otpor gostima.

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 01.00

Košarkaši Clevelanda sinoæ su pobijedili Charlotte Bobcatse. Odlièno je odigrao i prvi izbor prošlogodišnjeg drafta, Kyrie Irving . Trenutno su jedno od ugodnijih iznenaðenja na Istoku, drže polovièan uspjeh, a konaèno nakon duže vremena odigrati æe i susret pred domaæom publikom. Ukljuèujuæi spomenutu pobjedu protiv Bobcatsa, prije pet dana pobijedili su i Sunse, te pružili dobar otpor Lakersima u Staples Centru. Na drugoj strani Warriorsi su se ponajviše proslavili sa svojim iznenaðujuæim pobjedama na domaæem terenu, posljednja je bila protiv Heata, dok na gostujuæem terenu ne pružaju najbolje utakmice. Do posljednje utakmice bile su bez pobjede u èetiri gostujuæe utakmice, tek su u posljednjoj upisali prvu pobjedu i to protiv Detroita. Odlièni su odigrali dvojac EllisLee koji su postigli svaki po 24 poena. Inaèe dodajmo kako je kod Warriorsa upitan za današnji susret Dorrel Wright, kao i Monta Ellis, dok se najavljuje da bih se mogao ponovno u redove Golden Statea vratiti Stephen Curry.

Rijeè æe biti o susretu kojeg svim vjernim NBA kladionièarima savjetujemo da izbjegnu, a ukoliko bi morali odati sklonost jednoj od ekipa,  bili bi to Cavaliersi, što zbog domaæeg terena, što zbog trenutne bolje forme i manjih upitnika što se tièe današnjeg sastava.

Orlando Magic – Charlotte Bobcats 01.00

Ukoliko Dwight Howard (problem sa zglobom) bude spreman za noæašnji susret veæih dvojbi ne bi smijelo biti. Orlando je zasigurno kvalitetnija momèad, imaju niz od èetiri pobjede, i  to sve èetiri na gostujuæem terenu. U posljednjem domaæem susretu, izgubili su od Chicaga. Ujedno im je to bio i jedini ovosezonski domaæi poraz. Tako da vjerujemo da æe imati dodatnu motivaciju zaigrati nešto agresivnije u svom Amway Centru. Na drugoj strani Bobcatsi oèekivano teško pariraju svakoj ozbiljnijoj NBA momèadi, u posljednjih pet susreta uspjeli su pobijediti tek Warriorse, dok su uvjerljivo gubili od ne baš posebno moænih momèadi poput Cavaliersa, Pistonsa, Hawksa i Rocketsa. Veæ neko vrijeme igraju bez Maggettea, a upitni su D.J. White te DeSagana Diop. U floridskoj momèadi uz spomenutog Howarda na day-to-day listi nalaze se i oba Richardsona.

Oèekujemo pobjedu Magica, usprkos moguæem izostanku Howarda. Vidjeli smo sinoæ da su uspjeli i sa nešto lošijom igrom svog najboljeg igraèa u zadnjoj èetvrtini slomiti Knickse u Madison Square Gardenu, zato vjerujemo da æe biti uspješni i veèeras.

Miami Heat – San Antonio Spurs  01:30

Igraèi Miamia (8-4) su se vratili kuæi nakon razoèaravajuæe tri gostujuæe utakmice i tri poraza u nizu. Slijedi im težak tjedan gdje im u goste stižu Spursi, Lakersi i nakon toga Sixersi. Nakon teškog gostujuæeg rasporeda niti domaæi ih baš ne mazi. I sve to doèekuju sa upitnim zdravstevenim stanjem Dwyane Wadea. On æe sigurno propustiti veèerašnji dvoboj protiv Spursa. Spoelstra je skupa sa svojim timom imao èetiri dana za odmor i analizu svih pogrešaka iz prošlog tjedna. Heat nema nikakvih problema sa napadom, postižu u prosjeku 106 poena po susretu i po tome su najbolji u ligi, ali ono što je zabrinjavajuæe je obrana i èak 99 dozvoljenih poena što ih svrstava na èak petu poziciju i ‘ispred’ njih su najslabije momèadi lige kao što su Warriorsi, Bobcatsi, Netsi i Kingsi. Veèeras im stižu zahuktali Spursi (9-4) koji imaju tri pobjede u nizu. Dolaze na kratku dvodnevnu turneju po Floridi jer odmah sutra gostuju kod Orlanda. San Antonio je meðu najboljim šuterskim ekipama lige ali se baš nemogu pohvaliti uspješnim igrama na gostovanjima pošto su na 0-4 omjeru. Dolaze kompletni tj izostat æe Ginobili i Ford no oni su out do sredine veljaèe. Gary neal bi trebao biti spreman nakon izostanka u zadnjem dvoboju protiv Sunsa.

Laganu prednost dajemo domaæinu koji ulazi odmoran u susret i motiviran prekinuti negativan niz. I unatoè izostanku Wadea trebali bi nadjaèati Spurse. James bi opet mogao iznad 30 poena jer æe veæina napada iæi preko njega.

Chicago Bulls – Phoenix Suns  02:00

Bullsi (12-3) se vraæaju kuæi nakon neuspješnog juèerašnjeg gostovanja kod Grizzliesa. U Memphisu su odigrali susret bez Rosea i od samog poèetka nisu imali nikakve šanse protiv motiviranih domaæina. Obrana nije bila na nivou kao u prijašnjim utakmicama i igraèi Memphisa su to znali iskoristiti. Jedina pozivitna stvar koju možemo izdvojiti kod Chicaga je povratak Watsona na parket koji je pokazao da æe biti važan igraè rotacije u narednim susretim. Lucas ipak nije taj kalibar rezervnog playmakera i Watson drži sigurno tu poziciju. Juèer je uz Denga i Gibsona bio jedini koji je uspio nešto napraviti u napadu i veèeras bi takoðer trebao biti u sastavu. Rose je upitan i za veèerašnji ogled a njega æe sigurno propustiti Hamilton. U goste im stižu Sunsi koji su neuspješno u nedjelju zapoèeli svoju gostujuæu turneju. Poraženi su kod starih rivala Spursa 102-91. Vetranskoj ekipi neæe biti lako nastaviti težak ritam jer veæ sutra ih èeka novo gostovanje. Gentrya jedino može veseliti što su mu svi igraèi na raspolaganju. Sitnih problema ima Grant Hill no on æe biti spreman za veèerašnji susret i borbu protiv Denga na krilnoj poziciji.

Prednost dajemo Bullsima koji bi ovaj susret trebali dobiti unatoè izostanku Rosea. Oèekujemo utakmicu sa manjim brojem koševa jer æe se Sunsi muèiti sa obranom Bullsa.

Milwaukee Bucks  –  Denver Nuggets  02.00

Milwaukee Bucksi  (4-8) su noæas gostovali kod Philadelphije i upisali svoj 8. poraz (82:94) u isto toliko gostovanja. Držali su se do sredine 3. èetvrtine sve dok Philadelphia ne odlazi na +13 i održava tu prednost do samoga kraja. Andrew Bogut je bio najbolji u redovima Bucksa s 20 koševa i 11 skokova, dok je Brandon Jennings razoèarao sa samo 7 koševa i 3 asistencije. Veæ  nekoliko utakmica su bez Mbah a Moutea i Mikea Dunleavyja, a tako æe vjerojatno biti i danas. Denver Nuggetsi (8-5)  su zadnju utakmicu igrali kod kuæe i izgubili 96:106 od Utah Jazza. Bila je to utakmica u kojoj su se gosti malo bolje snašli u završnici. Denveru nije pomogla niti èinjenica da su imali 6 dvoznamenkastih igraèa od koji su najbolji bili Danilo Gallinari i Nene sa po 18 koševa.

Jedna od boljih obrana protiv jednog od najboljih napada. Milwaukee je još neporažen kod kuæe, no u ovoj utakmici dajemo malu prednost Denveru koji ima širi roster i nisu igrali juèer kao Milwaukee.

Houston Rockets  –  Detroit Pistons  02.00

Houston Rocketsi (6-7) su bez veæih problema slavili na gostovanju kod Washington Wizardsa 114:106. Mogli su ostvariti i uvjerljiviju pobjedu da su bili koncentrirani do kraja. Houston je zabijao u prosjeku 94,2 poena u prvih deset utakmica od kojih su sedam izgubili, ali u posljednje tri  su se podigli na prosjek od  108,0 koševa.  Do pobjede ih je predvodio Kevin Martin s 25 koševa (10/10 slobodna bacanja), a odlièan je bio i centar Samuel Dalembert koji je postigao 25 poena. Houston igra sedam od sljedeæih osam utakmica kod kuæe. Detroit Pistonsi (3-10) su u nedjelju na svom terenu poraženi od Golden State Warriorsa 99:91, te su ubilježili sedmi poraz u osam utakmica. Trenera Franka jedino može veseliti kako njegov mladi centar Greg Monroe igra u posljednje vrijeme. Nakon što je utrpao 32 Bucksima i 19 Bobcatsima, Monroe je Warriorsima zabio 25 poena. Upitan je nastup Charlieja Villanueve za veèeras.

Houston  Rocketsi kod kuæe izgledaju vrlo uvjerljivo i teško æe Detroit doæi do pozitivnog rezultata.

Utah Jazz  –  Los Angeles Clippers  03.00

Utah (8-4) je zadnju utakmicu upisao pobjedu na  vrlo teškom gostovanju kod Denver Nuggetsa 106:96. Imali su 52% ukupnog šuta i Denver nije imao pravi odgovor na to. Paul Millsap je bio najbolji na terenu s 26 koševa i 12 skokova, dok je Al Jefferson dodao 18 koševa i 12 skokova. Sad im u goste dolaze neugodni  Los Angeles Clippersi  (7-3) koji su noæas kod kuæe dobili New Jersey Netse sa 101:91. Gosti nisu vodili u cijeloj utakmici, ali su došli na 81:81 samo 6 minuta prije kraja nakon što su Clippersi vodili +18. Svi igraèi iz poèetne petorke su završili sa dvoznamenkastim uèinkom,a najbolji od njih je bio Blake Griffin s 23 koša i 14 skokova. Chris Paul i Mo Williams juèer nisu nastupili, a današnji nastupi su pod upitnikom.

Utah je dosad izgubio samo jednu utakmicu kod kuæe i vrlo važna æe biti èinjenica hoæe li Chris Paul nastupiti. Ako neæe onda æe Utah upisati pobjedu, a pojavi li se na terenu onda Clippersima rastu šanse za pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE