Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Beasley odlazi u Kinu

Michael Beasley odlučio je nastaviti karijeru u kineskom klubu Shanghai Sharks, koji je ni više ni manje u vlasništvu bivše NBA zvijezde Yao Minga. Prvi je vijest objavio Adrian Wojnarowski napisavši da je Beasley napustio kamp Memphis Grizzliesa i zaputio se u Kinu da potpiše ugovor.

2008. godine uzima ga Miami Heat kao drugi izbor drafta. Zbog odličnih igara za sveučilište Kansas State mnogi ga smatraju za jednog od najboljih brucoša koji je igrao u prethodnom desetljeću, no nije uspio izvršiti uspješnu tranziciju u NBA. Imao je problema kako na terenu tako i izvan njega. Nekoliko je puta uhićivan zbog posjedovanja marihuane, optužen je za silovanje, nasrnuo je na gledatelja tijekom streetball turneje u New Yorku.

Svoju najbolju sezonu odigrao je 2010./2011. kao član Minnesote Timberwolvesa. Tada je u prosjeku zabijao 19,2 koševa uz 5,6 skokova u 32 minute igre. Nažalost, svaka sljedeća godina nosi novi pad u brojkama i minutaži tako da prošlu sezonu završava s 7,9 poena u 15 minuta po utakmici. Ironično, svoju zadnju NBA utakmicu (barem zasada) odigrao je u dresu Miamija.

Beasley je ovo ljeto trenirao s Lakersima i Spursima no do suradnje nije došlo. Postojale su naznake da bi mogao postati novi član momčadi iz San Antonija, a mnogi su jedinog spasitelja njegove NBA karijere vidjeli upravo u Greggu Popovichu. Beasleyjev talent je neupitan, ali koncentracija itekako je. Čvrsta, ali prijateljska ruka Popovicha zasigurno bi mu puno pomogla.

Pat Riley je dao kratku izjavu povodom Beasleyjeva odlaska: „Volim Mikea, no mi se okrećemo budućnosti. Nakon odlaska Jamesa, počistili smo stol.“

U Kini ga već čeka Metta World Peace, tj. The Panda Friend, kako se nazvao za vrijeme boravka na Dalekom istoku. U svakom slučaju, ovo ne mora biti konačno Michaelovo zbogom od NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE