Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Beasley se vraća u NBA, novi igrač Rocketsa

Michael Beasley se vraća u NBA. Prema navodima američkih novinara trebao bi potpisati za Houston Rocketse s opcijom produženja ugovora za iduću sezonu. Rocketsi nikako ne žele propustiti playoff ove godine i gledaju kako ojačati ekipu u ključnom dijelu sezone.

Beasley je izabran kao drugi izbor na draft 2008. godine od strane Miami Heata. Prve dvije sezone proveo je u Miamiju da bi ga 2010. godine mijenjali u Minnesotu kako bi očistili cap space za dovođenje LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha. U Minnesoti se zadržao dvije sezone, prva sezona u Minnesoti mu je ujedno bila najbolja NBA sezona u karijeri gdje je bilježio 19,2 koša i 5,6 skokova u prosjeku. Drugu sezonu je bio slabiji te 2012. godine prelazi u Phoenix Sunse koji ga nakon godinu dana otpuštaju zbog posjedovanja opojnih droga. Nakon Phoenixa, Beasley prvi puta odlazi u Kinu. U Shanghai Sharksima je odigrao sezonu 2014-15, a kraj sezone je završio ponovo u Miamiu s kojim je igrao NBA finale 2015. godine gdje su poraženi od Spursa 4-1. Tekuću sezonu je odigrao u Shandong Golden Starsima gdje je zaradio nagradu za najkorisnijeg stranog igrača lige. Kako je sezona u Kini završila, Beasley je odlučio vratiti se u NBA.

Fantastična statistika koju je imao ove sezone u Kini – 31,9 koševa, 13,4 skokova, 3,8 asistencije, 2,0 ukraden lopte i 1,3 blokade i Houstonov nos za privlačenje problematičnih igrača, priskrbile su mu novu šansu u NBA. Kao student Kansas Statea, Beasley je slovio kao fantastičan talent. Odličan šut i dobre atletske karakteristike dovele su ga na drugo mjesto na draftu 2008. godine, odmah iza Derricka Rosea. Svoju jedinu sezonu na Kansasu završio je sa 26,2 koša i 12,4 skokova. Ipak, borba s depresijom i puno problema izvan terena zaustavili su ga u pokušaju da napravi bolju karijeru.

Što će Beasley donijeti Rocketsima je jako upitno. Ekipa koja živi od trice i u svome sastavu ima dosta problematičnih igrača pokušat će rehabilitirati čovjeka koji nema poseban šut za tricu, nije vrhunski obrambeni igrač i ima problema s disciplinom. Beasley je solidan mid range šuter ali u rosteru natrpanom dobrim šuterima (Josh Smith, Trevor Ariza, Corey Brewer, James Harden, Donatas Motiejunas) pitanje je koliko će njegov utjecaj doći do izražaja.

Trener Rocketsa J.B. Bickerstaff radio je s Beasleyjem u Minnesoti i zna što može očekivati od njega. Možda uspije vratiti baš toga Beasleya iz Minnesote koji je tamo igrao najbolju košarku u karijeri. Ipak, s 27 godina i nekoliko početaka u NBA te potpisom za organizaciji čija je unutarnja atmosfera narušena, ostaje sumnja da li je ovo dobra odluka za klub i samoga igrača.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE