Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Finley traži povratak u NBA ligu

Umirovljeni NBA košarkaš i bivša zvijezda Dallas Mavericksa, Michael Finley prema navodima ESPN-a želi ponovno na parket. Kao i nekoliko igrača prije njega, i on smatra da se može vratiti iz mirovine i ponovno igrati za neku NBA momčad.

Cijelo ljeto je naporno trenirao i igrao utakmice s NBA igračima, a i od početka sezone je nastavio s treninzima kako bi bio u što boljoj formi i pokušao izboriti povratak na NBA parkete. Finley ima 39 godina i ako se vrati bit æe treæi najstariji aktivan igrač, iza Kurta Thomasa i Granta Hilla.

Nakon što je vidio povratak Rasheeda Wallacea i njegov utjecaj na igru Knicksa, i Finley je poželio vratiti na parket i odigrati još barem jednu NBA sezonu. Pitanje je koliko on može pomoæi nekoj ekipi svojim igrama, ali sigurno je da sa svojim bogatim iskustvom može biti mentor mlađim igračima i utjecati na njih.

U mirovinu je otišao 2010. godine kao član Boston Celticsa. Nakon toga pridružio se trenerskom osoblju Dallas Mavericksa, čiji je član i danas. Planirali su ga Mavericksi angažirati tijekom predsezone, da odigra nekoliko predsezonskih utakmica, ali blaža ozljeda ga je spriječila u tome. Sada se oporavio i poručio svome agentu da pokuša pronaæi ekipu koja bi ga htjela uzeti u svoje redove.

Finley je najbolje igre karijere pružao u dresu Dallas Mavericksa između 1996. i 2004. godine. kada je postizao 20,7 poena, 5,4 skoka i 4,1 asistenciju po utakmici. Svojim zapaženim igrama izborio je dva nastupa na All-Star utakmicama, 2000. i 2001. prve godine, a osvojio je i prsten prvaka, 2007. godine sa San Antonio Spursima. U karijeri je još igrao i za Phoenix Sunse, gdje je proveo prvu sezonu i pol svoje profesionalne karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE