Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan: “Najbolja stvar igranja za Dream Team je ta da sam uvidio slabosti svojih suigrača te sam to onda mogao koristiti pri povratku u NBA”

Originalni Dream Team, košarkaška momčad Sjedinjenih Američkih Država koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni je bila fenomen na parketu, kao i van njega.

“To je bilo kao da ste skupa stavili Elvisa i Beatlese”, rekao je Chuck Daly, trener koji ih je vodio s klupe. Putovati s Dream Teamom bilo je kao da putujete s 12 rock zvijezda. To je sve s čime to mogu usporediti.”

I to kakav bend je to bio. Počnimo s jednim od najvećih igrača u povijesti košarke: Michael Jordan, Magic Johnson i Larry Bird. Dodajte Charlesa Barkleyja da malo “začinite”, a zatim slijedi još sedam All-Star igrača: centri David Robinson i Patrick Ewing, krilni centar Karl Malone, swingmen Scottie Pippen, Chris Mullin i Clyde Drexler te razigravač John Stockton. Roster je kompletiran s Christianom Laettnerom, najboljim sveučilišnim igračem 1991-92 i budućim NBA All-Star igračem.

Protivnici nisu imali šanse, no nije ih bilo briga, jer im je već samo igranje protiv Dream Teama bio veliki doživljaj.

“Znali su da igraju protiv najboljih na svijetu,” prisjetio se Daly nakon što su osvojili zlato pobjedom protiv Hrvatske rezultatom 117-85. “Oni će otići kući te će moći cijeli život prepričavati drugima i svojoj djeci da su igrali protiv Jordana i Birda.

Možda i najveći u povijesti košarke, Michael Jordan je izjavio:

“Najbolja stvar igranja za Dream Team je ta da sam uvidio slabosti svojih suigrača te sam to onda mogao koristiti pri povratku u NBA”

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE