Friday, July 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan: “Najbolja stvar igranja za Dream Team je ta da sam uvidio slabosti svojih suigrača te sam to onda mogao koristiti pri povratku u NBA”

Originalni Dream Team, košarkaška momčad Sjedinjenih Američkih Država koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni je bila fenomen na parketu, kao i van njega.

- Advertisement -

“To je bilo kao da ste skupa stavili Elvisa i Beatlese”, rekao je Chuck Daly, trener koji ih je vodio s klupe. Putovati s Dream Teamom bilo je kao da putujete s 12 rock zvijezda. To je sve s čime to mogu usporediti.”

I to kakav bend je to bio. Počnimo s jednim od najvećih igrača u povijesti košarke: Michael Jordan, Magic Johnson i Larry Bird. Dodajte Charlesa Barkleyja da malo “začinite”, a zatim slijedi još sedam All-Star igrača: centri David Robinson i Patrick Ewing, krilni centar Karl Malone, swingmen Scottie Pippen, Chris Mullin i Clyde Drexler te razigravač John Stockton. Roster je kompletiran s Christianom Laettnerom, najboljim sveučilišnim igračem 1991-92 i budućim NBA All-Star igračem.

Protivnici nisu imali šanse, no nije ih bilo briga, jer im je već samo igranje protiv Dream Teama bio veliki doživljaj.

- Advertisement -

“Znali su da igraju protiv najboljih na svijetu,” prisjetio se Daly nakon što su osvojili zlato pobjedom protiv Hrvatske rezultatom 117-85. “Oni će otići kući te će moći cijeli život prepričavati drugima i svojoj djeci da su igrali protiv Jordana i Birda.

Možda i najveći u povijesti košarke, Michael Jordan je izjavio:

“Najbolja stvar igranja za Dream Team je ta da sam uvidio slabosti svojih suigrača te sam to onda mogao koristiti pri povratku u NBA”

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE