Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan: Ne gradi se momčad namjernim gubljenjem utakmica

Košarkaška legenda Michael Jordan demantirao je novinske zapise o da će njegovi Charlotte Bobcatsi ovu sezonu tankirati (“pokušati” izgubiti što više utakmica), kako bi izabrali što boljeg igrača na draftu u lipnju. Smatra da se namjernim gubljenjem utakmica ne može izgraditi dobra momčad.

Jordan je prije tri godine postao vlasnikom Bobcatsa i sve ono što je s njima postigao nije niti u sjeni onoga što je postigao kao igrač. Zabilježio je katastrofalan omjer 62-168 te prošlosezonskih 21-61. Ovoga ljeta bio je spreman potrošiti silnu svotu novca kako bi angažirao iskusnog Ala Jeffersona.

Vjeruje da već ima dobru momčad te da mu treba tek par igrača kako bi ona bila kompetitivna i mogla se boriti za mjesta koja vode u doigravanje. Mišljenja je da mladost Bobcatsa kombinirana s Jeffersonovim iskustvom zbilja može kreirati bolju momčad.

Iako se realna situacija u rosteru Bobcatsa ne poklapa s Jordanovim rječima, igrači poput Andrewa Wigginsa i Jabarija Parkera bi umnogome pomogli Bobcatsima da prebrode sve one loše sezone koje su iza njih.

“Ne znam odakle su informacije onima koji misle i pišu da ćemo tankirati. Čitam da će to već raditi nekolicina momčadi, ali mi nismo jedni od njih. Bar ja nisam. To ne bih onda bio ja”, rekla je legenda Chicago Bullsa te dodao: “Imam još preko 17 milijuna dolara za platiti, ali sam bio spreman to riskirati kako bi započeo izgradnju momčadi i doveo Ala Jeffersona. Fokusiran sam na ono što radimo. Mislim da smo konačno krenuli u dobrom pravcu i imam viziju o dobroj i kompetitivnoj franšizi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE