Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan: Ne treba nam kraća regularna sezona

Najbolji košarkaš svih vremena i današnji vlasnik Charlotte Hornetsa Michael Jordan ne slaže se s izjavama Dirka Nowitzkog i LeBrona Jamesa koji žele da se regularna sezona u NBA ligi skrati na 60-ak utakmica, umjesto današnje 82.

”Volim LeBrona i Dirka, ali kao vlasnik koji je nekada igrao košarku, ja sam volio igrati. Da nisam igrao 82 utakmice, igrao bi negdje drugo zato što je moja ljubav prema košarci bila takva. Kao igrač nikada mi 82 utakmice nisu bile problem”, rekao je Jordan.

Michael se osvrnuo i na gubitak novca koji bi bio prisutan ako se smanji broj utakmica: ”Ako oni tako žele, mi možemo o tome popričati, ali kao partneri bi zarađivali manje novca. Jesu li igrači spremni dobiti manje novca za manje odigranih utakmica? To je glavno pitanje, jer ne možete dobiti istu količinu novca ako igrate manje utakmica.”

Kada su Jamesa što misli o skraćivanju utakmice na 44 minute, odgovorio je da nije stvar minuta nego broja utakmica: ”Nije stvar minuta, nego utakmica. Minute nam ne znače ništa, možemo igrati i 50 minuta ako treba. Igrači misle da su utakmice problem, za našu sezonu 82 utakmice su previše.”

Jordan je još napomenuo kako NBA igrači ne prolaze iste fizičke napore kao igrači američkog nogometa pa ne vidi čemu manji broj utakmica: ”Košarka nije američki nogomet. Mi se ne moramo brinuti za potrese mozga i slične ozljede koje imaju igrači američkog nogometa, NBA igrači nemaju zdravstvenih problema nakon mirovine. Ne želim da ispadne kako igrači NBA lige ne prolaze kroz tešku i napornu sezonu, ali ja ne želim da se regularna sezona skrati za 15 ili 20 utakmica.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE