Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan odabrao najbolju petorku svih vremena!

U svakom sportu će postojati ozbiljne rasprave tko je najbolji svih vremena. Osim u košarci. Tu su manje-više svi složni. Najbolji u povijesti je Michael Jordan.

Jordan je izabrao pa njemu najbolju petorku u povijesti košarke, a odlučio se na košarkaše iz njegove ere.

”Mogu govoriti samo o onima s kojima sam igrao i zato ću izabrati igrače iz moje ere”, rekao je Gospodin Zrak.

Na playa je postavio Magica Johnsona, na poziciju beka šutera je stavio sebe, na tricu je postavio suigrača Scottieja Pippena, krilni centar je legenda Lakersa James Worthy, a čast da centra igra u Jordanovoj zamišljenoj idealnoj momčadi pripala je Hakeemu Olajuwonu.

Jordan je igrao na poziciji bek-šutera, a izabrali su ga u 1. krugu (3. ukupno) NBA drafta 1984. Chicago Bullsi. U svojoj četrnaestogodišnjoj NBA karijeri ostvario je gotovo sve što se moglo ostvariti.

Igrajući za Chicago Bullse osvojio je 6 NBA prstenova, 5 puta proglašavan je najkorisnijim igračem lige te 6 puta najkorisnijim igračem NBA finala. Jordan je četrnaesterostruki NBA All-Star, jedanaest puta biran je u All-NBA momčad, a jednom je proglašen obrambenim igračem godine. Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.

S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama u legendarnom finalu protiv Hrvatske.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE