Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan otkrio svoje najdraže zakucavanje

Michael Jordan, univerzalno priznat od većine kao najbolji košarkaš svih vremena, u novom promotivnom video isječku za megapopularnu igru NBA 2K14 odgovorio je na dosta zanimljivih pitanja u vezi svoje karijere.

Kao najdraže zakucavanje odabrao je ono preko centra New York Knicksa Patricka Ewinga u doigravanju 1991. godine: “Rekao sam mu, igrači koji su došli sa sveučilišta Georgetown ne znaju blokirati šut, oni samo iznuđuju osobne u napadu. Zakucao sam tako jako da je to nevjerojatno, kad god vidim Ewinga, prvo mu spomenem to zakucavanje.”

Još je napomenuo zakucavanje preko centra Dikembea Mutomba iz 1997. godine, kada je centru Nuggetsa mahao kažiprstom nakon postera što je bio ritual Mutomba nakon svake blokade.

Na pitanje koju bi četvoricu igrača uzeo sa sobom u idealnu ekipu, Jordan je odgovorio: “Scottie Pippen, njega bih sigurno. Magic Johnson, James Worthy i Hakeem Olajuwon. S njima ne bih izgubio utakmicu, nema šanse.”

Kao najdraže “Jordanice”, odabrao je, po redu, modele XI, III, dok su XII i XIII na trećem mjestu (modele broj 11., 3., 12. i 13.).

“Uvijek bih nosio novi par kada bih igrao utakmicu. Razlog tome je uzbuđenje, jer bih osjetio energiju kada bi obukao nove prije svake utakmice, kao dijete kada dobije nove tenisice. Želio sam takav osjećaj kod svake nove utakmice”, rekao je Jordan o svojim Air Jordan tenisicama.

Michael se osvrnuo na ikonski broj 23 i kako je baš njega odlučio nositi gotovo cijelu karijeru: “U srednjoj školi, kada sam igrao sa svojim bratom, moj najdraži broj je bio 45, ali je i njegov najdraži bio 45. Obzirom da je on bio stariji, pravilo je bilo da on ima prednost kod biranja. No, ja sam odlučio nositi pola od 45, što je 22,5, tj. 23, broj koji je ostao na mom dresu do kraja.”

“Vratio sam se broju 45 u povratničkoj sezoni. Vratio sam se iz mirovine, želio sam novi početak i odlučio sam nositi broj 45 jer me moj otac uvijek gledao s brojem 23. No, promjena nije bila dobra, nisam se osjećao dobro u tom dresu”, nastavio je Jordan.

Michael je u svom stilu vratio broj 23 u drugoj utakmici playoff serije protiv Orlando Magica, a liga ga je odlučila kazniti s 25 tisuća dolara za svaku sljedeću utakmicu koju odigra sa starim brojem. Novčana kazna je na kraju dosegla 100 tisuća dolara jer su Bullsi izgubili od Orlando Magica 4-2.

Jordan se dotaknuo poznate utakmice protiv Orlando Magica 1990. godine kada je nosio broj 12, jer mu je iz svlačionice ukraden originalni dres: “Svi su pokušali naći repliku moga dresa u publici među navijačima (kojih je, unatoč gostovanju Bullsa, bilo podosta), ali nijedan nije odgovarao. Tako sam na kraju nosio broj 12 i odigrao odličnu utakmicu, ako me pamćenje služi.”

Michael je u tom susretu zabio 49 poena, ali Bullsi su izgubili 135-129 nakon produžetka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE