Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan probio milijardu dolara zarade

Profesionalna karijera bez ijedne mrlje donijela je Michaelu Jordanu pregršt osobnih i momèadskih nagrada. Donijela mu je i titulu sportaša koji je prvi probio granicu od zaraðene miljarde amerièkih dolara.

Mnogo se u posljednje vrijeme pisalo o sportašima koji su na rubu tog dostignuæa, a vjerovalo se da æe golfer Tiger Woods biti prvi kojem æe to poæi za rukom, vjerojatno veæ sljedeæe godine. Mnogi su bili spremni i ustvrditi kako æe košarkaš LeBron James biti vjerojatno sljedeæi koji æe probiti tu granicu. Meðutim, èini se da æe obojica ondje završiti iza Michaela Jordana.

Teško je precizno reæi koliko je Jordan zaradio tijekom karijere, no 2009. godina ostat æe upamæena po njegovom ulasku u Košarkašku kuæu slavnih i po tome što je Nikeov brand igraèa Bullsa s brojem 23 (Air Jordan) probio granicu od milijarde zaraðenih dolara. Zanimljivo, toèno 23 godine nakon što je tvrtka sportske odjeæe i opreme zaradila svoju prvu milijardu.

Jordan, mladiæ sa sveuèilišta North Carolina, nikada u životu nije obukao Nike tenisice prije no što je postao njihov zaštitni znak i natjerao ljude diljem svijeta da redovito mijenjaju njegove Air Jordan tenisice kupnjom novih iz godine u godinu. Èak i šest i pol godina nakon što je otišao u mirovinu posao i dalje cvijeta, pa Jordanov Nike brand èini oko pet posto ukupnog dohotka amerièke sportske tvrtke.

Prema podacima SportsOneSourcea, od svih tenisica prodanih u Sjedinjenim Amerièkim Državama, njih 10.8 posto imaju Jordanov brand, a èak 75 posto tenisica za košarku mali znakiæ leteæeg bika. Od svih tenisica za košarku èija je cijena minimalno 100 amerièkih dolara, 86.5 posto prodanih su jordanice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE