Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan se takoðer divio Jenningsu

Brandon Jennings, 20-godišnji novak NBA momèadi iz Milwaukeeja, nastavlja oduševljavati na poèetku nove sezone, u kojoj je neke rekorde srušio, a nekima se sasvim približio.

U pobjedi 95-88 protiv Charlotte, Jennings je ugradio 29 poena, te je uvjetovao time sedmu pobjedu svoje momèadi (uz tri poraza). Time su Milwaukee Bucksi ostvarili najbolji start od 2001. godine, makar trenutaèno igraju bez najboljeg igraèa Michaela Redda, a u utakmici u petak su bili lišeni i usluga prvog centra Andrewa Boguta (ozljeda lijeve noge).

Jennings, koji je prošle sezone uglavnom sjedio na klupi rimske Lottomatice, je trenutaèno osmi strijelac NBA lige s prosjekom od 26.9 poena po utakmici (uvjerljivo najviše od svih novaka), a isto tako je i u tom segmentu došao na mali korak od legendarnog Kareema Abdula-Jabbara.

Dotièni Abdul-Jabbar je kao novak u Milwaukeeju, u prvih deset utakmica, imao prosjek od 27.8 poena.

Gledatelji su u dvoranu u Milwaukee, veæ sada, došli s hrpom natpisa “Jennings MVP novak”, a u sveèanoj loži je bio i vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, suvlasnik Charlotte, suparnika Milwaukeeja u tom ogledu.

“Nisam imao pojma da je Jordan na tribinama, no iskreno reèeno ne treba mi posebna inspiracija na mojim poèecima u NBA ligi” rekao je Jennings.

Jordan se nije posebno osvrtao na njegovu igru, ali je kratko dometnuo da “mali ima talenta“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE