Wednesday, November 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Michael Kidd-Gilchrist izvan parketa do kraja sezone zbog ozljede ramena

Timu Michaela Jordana nikako da krene. Nakon što im je prošla godina bila za zaborav, s mnogim ozljedama i s naravno propalom investicijom Lanceom Stephensonom, krenuli su dobro s tradeom koji je u Charlotte “dovukao” Nicolasa Batuma (zauzvrat su dali Geralda Hendersona i Noaha Vonleha), ali iza ugla čekala ih je još jedna nesreća. Naime, drugi izbor drafta 2012. Michael Kidd-Gilchrist je ozlijedio rame i neće ga biti, po prvim izvještajima, čitavu narednu sezonu.

U rujnu je ovaj igrač potpisao četverogodišnji produžetak ugovora koji će naredne četiri godine Hornetse koštati 52 milijuna dolara, ali zadnju sezonu na svom rookie ugovoru neće moći odraditi. Naime, svoju ozljedu je zadobio tokom predsezonske utakmice s Orlandom, a prvi nalazi pokazuju šestomjesečnu pauzu koja znači da će se MKG na parketu naći jedino ako Charlotte uđe u playoff, ali playoff je ravan nemogućem za Stevea Clifforda bez jednog od svojih najboljih igrača.

Sada kada ovo znamo, adicije već spomenutog Batuma i Jeremyja Lamba te Jeremyja Lina će morati da igraju još i bolje ako Hornetsi žele u doigravanje. Inače, Kidd-Gilchrist je u ovu ligu ušao kao elitni defenzivac ali bez neke ofenzivne igre, koji je ipak razvio tokom vremena, uz značajno poboljšanje u obrani. Sada je na putu da postane sljedeća zvijezda i uz Kembu Walkera i Ala Jeffersona proba dovesti Hornetse u ozbiljnu playoff borbu. Sigurno je za svakog fana Charlottea ovo veliki gubitak za ovu sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE