Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Redd: ” Èudno je biti Buck toliki niz godina “

Michael Redd, glavni pokretaè igre Bucksa i njihov èlan od poèetka svoje NBA karijere, toènije veæ punih osam godina, govori o svom nastupu s reprezentacijom SAD-a na OI i Bucksima u nadolazeæoj sezoni.

Prvo o olimpijadi. Da li ti je ovo bio prvi odlazak u Kinu? Kako bi opisao sve ukupnu atmosferu koja je vladala u Kini?

Da, ovo mi je bio prvi posjet Kini. I bilo je odlièno. Bilo je moæno. Ipak je to Olimpijada. Fanovi su bili izrazito ljubazni prema nama i vrlo strastveno su pratili košarku, što govori o globalizaciji ove igre.

Je si li imao prilike razgledati Kinu?

Samo smo išli gledati ostala natjecanja na Olimpijadi i Kineski zid. To je bilo to, u biti. Uglavnom smo bili u selu, u karanteni.

Ima li nešto što si propustio, a što bi mogao vidjeti na posjetu Kini s Bucksima?

Bili smo tamo 35-40 dana. Mislim da nam je to bilo dovoljno. Sada æu pustiti ostale deèke iz Bucksa da uživaju, ja æu se samo opustiti.

Što misliš tko æe biti momèad iznenaðenja na OI u Londonu?

Ne znam…To je tek za èetiri godine. Sada se zabrinjavam s time da uživam u ovoj osvojenoj medalji. Mislim da nitko od nas iz ekipe ne gleda na London. Sada samo uživamo u uspjehu. Odlièan je to osjeæaj. O OI æemo se brinuti kada doðe vrijeme za to.

Postoje li neke stvari koje NBA igraèi mogu nauèiti iz internacionalne košarke?

Igra je znatno drugaèija. Europska košarka je drugaèija. NBA košarka je puno razlièitija i od samih Olimpijskih
utakmica. Ja sam samo nauèio da smo se odlièno zabavili. Donijeli doma zlato. Misija obavljena.

Postoji li period prebacivanja i navikavanja na NBA stil?

To je košarka. Samo treba raditi na svojoj igri, konstantno, i ponovno nauèiti NBA pravila, jer su ona s Igri mnogo razlièitija. Ali sve bi treblo biti OK.

Kakav je osjeæaj biti posljednji Buck iz ekipe playoffa 2001. godine?

Zapanjujuæe. Stvarno je nevjerovatno ostati ovdje toliko dugo. Ne dogaða se baš cesto da neki igraè bude u jednom klubu ovako dug period vremena. Èast mi je i ujedno i privilegija i dalje biti u Milwaukeeu.

Potrebno ti je još samo 3,615 poena kako bi postao vodeæi igraè s najviše postignutih koševa u Bucksima u povijesti kluba. Raduješ li se tome?

Ne mislim baš pretjerano na to. Kada malo bolje razmislim uopæe ne mislim o tome. Samo izaðem na parket i igram košarku. Igraj što bolje možeš i sve ovisi o pobijedi i pokušavanju ostavljanja nasljedstva pobjeðivanja iza sebe.

Mijenjao si razne uloge u ekipi Bucksa. Bio si šesti covjek u ekipi iz playoffa 2001. i izrastao u vodeæeg igraèa na terenu. Kako misliš da æe se tvoja uloga u momèadi razviti ove sezone?

Mislim da æu samo nastaviti uživati igrati s ovim deèkima. Biti pozitivan i igrati košarku. Pokušati uèiniti moje suigraèe još boljima.

Bio si pod vodstvom pet trenera tijekom svoje NBA karijere. Da li se pripremaš i treniraš drugaèije prije poèetka sezone ovisno o treneru i njegovom stilu igre ili se uglavnom brineš o tome da obaviš svoj zadatak?

Samo se treba upoznati s novim trenerom i nauèiti njegov sistem treniranja. Samo se treba prilagoditi.

Prošao si sve od picka druge runde do All-star igraèa. Pripisao si to dodatnim treninzima tijekom prvih godina u NBA-u. Gledaš li možda na neke nove igraèe i misliš ‘ Ovaj deèko ima moju odluènost’ ?

Siguran sam da je svaka mlada osoba željna uspjeha i voljna uèinit sve da doðe do njega. Bio sam vrlo ponosan na naše rookie proteklih godina i siguran sam da æe tako biti i u buduænosti.

GM John Hammond i glavni trener Scott Skiles su stvarno unaprijedili igru Bucksa. Da li æe zamjena Moa Williamsa s Lukeom Ridnourom i Ramonom Sessionsom pomoæi u napretku vaše igre?

Vidjet æemo kako æe se stvari razvijati. Mo je bio odlièan dodatak našoj momèadi. Žao mi je što je morao napustiti Buckse, ali život ide dalje. Uspjet æe on u Cavaliersima, ali isto tako imam svo povjerenje svijeta u nove suigraèe,  Lukea i Ramona.

Postoji li možda koja odreðena vještina koju si posebno trenirao u ljetnoj stanci?

Sve.Sve. ( Smijeh ). Ne mogu vam otkriti svoje tajne.

Je li bilo problema s kemijom u momèadi tijekom protekle sezone?

Ne. Jednostavno kada ne pobjeðuješ neke stvari izaðu na vidjelo. Sve u svemu nije bilo problema s kemijom, samo nismo mogli pobijediti.

Charlie Villanueva je izjavio kako su igraèi prestali mariti prošle sezone i da se to prenijelo na ostatak tima. Imaš li i ti takav osjeæaj?

Svi smo mi profesionalci. Ne znam da li je baš to bio sluèaj. Vidio sam da su se deèki trudili na terenu. Iskreno se nadam da ovo što je Charlie rekao nije bio problem.

Zašto baš broj 22?

Nosim ga još od kada sam bio u osnovnoj školi. I od tada ga nosim neprestano.

Nakon što si pred nekoliko godina potpisao ogromni novi ugovor, svojem ocu si kupio crkvu. Možeš li nam nešto više kazati o programu Michael Redd Foundation?

Taj program je osnovan za obrazovanje mladih ljudi u Milwaukeeu i Columbusu. Pomaganje ljudima s problemima na što bolji naèin i naobrazba mladih i njihovo uzdizanje je naš primarni cilj.

Kada æe se pojaviti nova verzija iz 2008. godine, mreže mredd22.com?

Nešto kasnije tijekom jeseni. Kako sam èuo, vrlo brzo i dobro napreduje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE