Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Redd odlazi u mirovinu

Bivši igrač Milwaukee Bucksa, All-Star bek Michael Redd, će na sutrašnjoj utakmici između Bucksa i Cleveland Cavaliersa obznaniti svoju mirovinu i konačni odlazak iz košarke. Redd će se s publikom Bucksa pozdraviti na odmoru između prve i druge četvrtine.

Redd je NBA putovanje započeo i završio u Bucksima gdje je igrao 11 sezona, a Milwaukee ga je izabrao na draftu 2000. godine u drugoj rundi, kao tek 43. izbor. U 11 sezona je prosječno zabijao 20 poena, uz 4 skoka i 2,3 dodavanja. U gotovo se svim statističkim kategorijama nalazi u vrhu povijesti franšize iz Milwaukeeja.

Svoju šutersku klasu prokazao je nebrojeno puta, a njegovih 57 poena protiv Utah Jazza 11. studenog 2006. godine je rekord Bucksa po broju poena na utakmici, a prestigao je rekord Kareema Abdula-Jabbara koji je 1971. kao Lew Alcidnor zabio 55 poena.

Ljevoruki Redd drži još jedan impresivan NBA rekord, pogodio je čak osam trica u jednoj četvrtini, taj rekord se dogodio u zadnjoj dionici protiv Houston Rocketsa 2002. godine.

Iako 34-godišnji Redd nikada nije osvojio NBA titulu, doigravanje je igrao tri puta, a veliki uspjeh je zlatna medalja s Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu, kada je s “Redeem Teamom” došao do vrha košarkaškog svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE