Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Redd s osmjehom èeka novu sezonu

Mnogo je ‘vode prošlo ispod mosta‘ u karijeri beka Milwaukee Bucksa, Michael Redda. “Pet trenera i 300 igraèa,“ rekao je Redd, ulazeæi u devetu sezonu s klubom.

Redd je brzo naglasio kako se šalio u vezi broja suigraèa koji su prošli kroz klub, ali je rekao istinu da je Scott Skiles peti trener za kojeg igra.

Takoðer, za svog igranja u Milwaukeeju, u pet sezona prosjek koševa mu je bio preko 20, jednom je igrao na all-star utakmici i nakon ovog ljeta, ima zlatnu Olimpijsku medalju. Ako zanemarimo  prvu godinu, kada je rijetko igrao, Bucksi su imali samo jednu sezonu sa više pobjeda nego poraza, bili tri puta u doigravanju, ali nijednom nisu prošli prvi krug.

Do najniže toèke u karijeri, Redd je došao u posljednjoj sezoni kada su Bucksi pobijedili u samo 26 utakmica, i on priznaje da je igrao sa više volje i želje dok je bio novak, kada je na parketu provodio malo vremena… jer je tim pobijeðivao.

Sada se postavlja pitanje što je za Redda slijedeæe? Kako dalje?

Ne znam,“ rekao je Skiles. “To je za mene teško procijeniti kada ga treniram kratko vrijeme. Više sam trenirao ekipe koje su igrale protiv njega. On je top-10 šuter u ovoj ligi i nemam razloga da mislim da on to neæe biti i dalje, a što se ostalog tièe… ja ne mogu prosuðivati o stvarima koje su se dogodile prije mog dolaska. Vjerujem, uvijek, da je teško znati kamo idete ako ne shvatite gdje ste bili, tako da je dobro imati uvid u ono što se dogaðalo. Svejedno mislim da æe Michael zadovoljiti u obrani kako u igri 1 na 1 tako i u obrambenoj igri cijele ekipe, a u napadu æe ionako svoje zabiti.”

Upitavši ga za pristup igri u nadolazeæoj sezoni, Redd kaže, “Jednostavno igrati. To je moja filozofija. Jednostavno igrati. Uživati. Uživati ponovo. To lani nisam imao. Nisam uživao.“

Nakon što su ovog ljeta Skiles i novi GM John Hammond preuzeli ekipu, bilo je nekih dvojbi hoæe li se Redd vratiti. Pogotovo nakon što se Hammond èvrsto izjasnio da æe promjeniti sve iz temelja kako bi poboljšao ekipu.  No, na kraju su se neki drugi igraèi spakirali i otišli: Mo Williams, Yi Jianlian, Bobby Simmons i Desmond Mason, dok se Redd vratio svom poznatom broju 22.

Redd je èuo za glasine o zamjeni, ali…: “Nikad se na to nisam usredotoèio,” rekao je Redd.  “Nikad se oko toga nisam zamarao. Preko ljeta jedini cilj mi je bio otiæi na Olimpijadu i osvojiti zlatnu medalju, pa što bude, bude. Opet, lagao bi kad bi rekao da mi nije drago što sam još uvijek ovdje, mada nikada se nisam oko toga brinuo. To je dio posla. Budi profesionalan. Budi bolji. Naporno radi. Ne možeš kontrolirati glasine. Sve što možeš kontrolirati je ono nad èime imaš kontrolu, i to je to.“

Michael je prošle sezone imao prosjek koševa 22.7, prvi put u njegovoj karijeri da mu je prosjek pao u odnosu na prošlu, ali su mnogi, ukljuèujuæi i Redda, vidjeli to kao dobru stvar. Predvodio je svoj tim u broju koševa petu sezona za redom, ali takoðer je imao prosjek od 4.3 skokova i 3.4 asistencije, što su njegovi najbolji rezultati. Broj koji je najviše muèio Redda i njegove suigraèe bio je 26, broj pobjeda ekipe.

Redd  ipak uzbuðen oèekuje novu sezonu. On voli promjene tijekom pauze, i kaže da stvari u ekipi izgledaju drugaèije. Smatra da mu je iskustvo sa olimpijskih igara ‘oèistilo glavu‘ od lanjske sezone, i ima dobar prvi dojam u vezi Skilesa.

Novi trener kaže da od Redda neæe oèekivati ništa što ne oèekuje i od ostalih igraèa. “Michael je vrlo dobar igraè, tu nama dvojbi. U vezi njega ne gajim nikakve nade koje ne gajim i za sve ostale. Svi moramo znati obraniti svoje mjesto u ekipi i nauèiti naše obrambene akcije. Michael je vrlo pametan igraè i odmah usvaja sve što pokušavamo uèiniti. Kad si otvoren, iskoristi svoje šuterske sposobnosti, a kad te zatvore, dodaj loptu. Jednostavne stvari koje je on u potpunosti u stanju uèiniti.“

Redd ipak daje jednu garanciju za ovu sezonu.”Vidjet æete sretnog Michael Redda. Zabavljat æemo, smijati i uživati, kao ekipa, u putovanju.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE