Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan najstariji igraè sa 50 poena

Stigle su nove NBA zanimljivosti na vaš najdraži portal. Saznajte tko je ostvario najviše blokada na jednoj utakmici te tko su najbolji tricaši NBA lige svih vremena.

NBA ZANIMLJIVOSTI:

Elmore Smith
je 1993. godine postigao najviše blokada na jednoj utakmici. Smith je na toj utakmici èak 17 puta uspio blokirati protivnièke igraèe.

Charlotte Bobcats, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies i Toronto Raptors su jedine ekipe koje još niju umirovile niti jedan dres. Sa najviše umiroveljenih dresova je ekipa Boston Celticsa (21).

Tom Meschery, sin ruskih imigranata, roðen je u Manchuriji u Kini. Postao je prvi internacionalni igraè koji je igrao na All-Star utakmici. Bilo je to 1963. godine.

Michael Jordan najstariji je igraè koji je zabio 50 ili više koševa na jednoj utakmici. Bilo je to 29. prosinca 2001. u utakmici protiv Charlotte Hornetsa kada se zaustavio na brojci 51. Jordan je to ustvario dva mjeseca prije 39. roðendana.

Reggie Miller najbolji je tricaš u povijesti NBA lige. Iz 6486 pokušaja ubacio je 2560 trica ili 39.5%. Slijede ga Ray Allen, Dale Elis, Glen Rice i Tim Hardaway.

Latest Posts

NE PROPUSTITE