Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Midwest: Evan Turner promašio za produžetak

Tennessee je uspio nakon Kansasa koji su bili prvi nositelji u regiji Midwest, pobijediti i druge nositelje, momèad Ohio State. Utakmica je bila neizvjesna do posljednih trenutaka, a eventualnu tricu za produžetak je promašio Evan Turner (na slici). Tennessee æe u nedjelju igrati protiv momèadi Michigan Statea.

Midwest:

Ohio St. (2) – Tennessee (6) 73:76
(Turner 31p, 7sk, 5a, Buford 15p; Chism 22p, 11sk, Prince 14p ,6a)

Tennessee je uspio nakon Kansasa koji su bili prvi nositelji u regiji Midwest, pobijediti i druge nositelje, momèad Ohio State. Malo je tko oèekivao ovakav uspjeh od momèadi Tennessee kada je u sijeènju Tyler Smitha koji je prošle sezone bio njihov prvi strijelac udaljen i momèadi, a nedavno su Brian Williams, Cameron Tatum i Melvin Goins suspendirani zbog posjedovanja marihuane i pištolja. Meðutim, momèad Tennesseea Volunteersa je sve to prebrodila i u nedjelju æe u finalu regije Midwest igrati protiv momèadi Michigan St.

Nakon što su Georgetown i Maryland ispali prošli tjedan, a momèad Tennesseea su pobijedili 4 puta u proteklih 5 utakmica, èinilo se da Ohio State ima otvoren put prema drugom Final Four nastupu u zadnjih 4 godine. Meðutim, Evan Turner ipak nije mogao sam nositi momèad, mada se može reæi da je bio vrlo blizu. Turner je u utakmici postigao 31 poen (21 u drugom poluvremenu), a imao je i 2 pokušaja trice za moguæi produžetak. Prvi pokušaj je promašio, a drugi æe vjerojatno ostati dvojben jer mu je drugi pokušaj blokirao J.P. Prince, èinilo se da je bio prekršaj ali suci nisu ništa svirali i Tennessee prolazi dalje.

Turner je imao slabu podršku suigraèa, William Buford je postigao 15 poena, dok su kod pobjednièke momèadi najbolje odigrali Wayne Chism sa 22 poena i 11 skokova, junak J.P. Prince je dodao 14 poena i 6 asistencija, a Brian Williams je postigao 9 poena i 12 skokova. Na pitanje hoæe li se vratiti na sveuèilište sljedeæe sezone, Turner je kratko odgovorio: “Ne mogu vam reæi kolike su šanse, nisam htio da se ovo ovako završi.”

Michigan St. (5) – Northern Iowa (9) 59:52
(Summers 19p, 7sk, Lucious 10p, 6sk; Koch 13p, Ahelegbe 12p)

Michigan State ne igra utakmice koje se pamte, ali pamte se pobjede. U drugom krugu su se izvukli sa zvukom sirene, a ni noæas nisu briljirali, makar rezultat na kraju pokazuje da utakmica ipak nije bila toliko napeta.

Northern Iowa je puno bolje otvorila susret, u prvom poluvremenu su kontrolirali rezultat, èak su i na 10-minutnu pauzu otišli s prednošæu od 7 poena. U nastavku Michigan State preokreæe rezultat, ali dobrih 10 minuta prije kraja dolazi do izjednaèenja koje se zadržalo sve do posljednje dvije minute, kada je na semaforu pisalo 51:51. U nastavku Michigan State radi seriju 8-1 i upisuje svoju novu, treæu pobjedu.

Durrell Summers
je kod pobjednièke momèadi upisao 19 poena i 7 skokova, dok je Korie Lucious dodao 10 poena, 6 skokova, 4 asitencije i 4 ukradene lopte. Kod Northern Iowe 13 je poena dodao Adam Koch, a Kwadzo Ahelegbe je dodao koš manje.

S tom pobjedom je Michigan State došao u novo regionalno finale i tako ih do šestog Final Foura u posljednih 12 godina dijeli samo jedno sveuèilište, Tennessee. “U drugom poluvremenu igrali smo više bliže košu i to je stvaralo više prilika za nas, mogu reæi da je Northern Iowa stvarno dobra momèad”, izjavio je trener Michigan Statea, Tom Izzo

Rezultati 1. kruga
Rezultati 2. kruga

Latest Posts

NE PROPUSTITE