Midwest: Evan Turner promašio za produžetak

Tennessee je uspio nakon Kansasa koji su bili prvi nositelji u regiji Midwest, pobijediti i druge nositelje, momèad Ohio State. Utakmica je bila neizvjesna do posljednih trenutaka, a eventualnu tricu za produžetak je promašio Evan Turner (na slici). Tennessee æe u nedjelju igrati protiv momèadi Michigan Statea.

Midwest:

Ohio St. (2) – Tennessee (6) 73:76
(Turner 31p, 7sk, 5a, Buford 15p; Chism 22p, 11sk, Prince 14p ,6a)

Tennessee je uspio nakon Kansasa koji su bili prvi nositelji u regiji Midwest, pobijediti i druge nositelje, momèad Ohio State. Malo je tko oèekivao ovakav uspjeh od momèadi Tennessee kada je u sijeènju Tyler Smitha koji je prošle sezone bio njihov prvi strijelac udaljen i momèadi, a nedavno su Brian Williams, Cameron Tatum i Melvin Goins suspendirani zbog posjedovanja marihuane i pištolja. Meðutim, momèad Tennesseea Volunteersa je sve to prebrodila i u nedjelju æe u finalu regije Midwest igrati protiv momèadi Michigan St.

Nakon što su Georgetown i Maryland ispali prošli tjedan, a momèad Tennesseea su pobijedili 4 puta u proteklih 5 utakmica, èinilo se da Ohio State ima otvoren put prema drugom Final Four nastupu u zadnjih 4 godine. Meðutim, Evan Turner ipak nije mogao sam nositi momèad, mada se može reæi da je bio vrlo blizu. Turner je u utakmici postigao 31 poen (21 u drugom poluvremenu), a imao je i 2 pokušaja trice za moguæi produžetak. Prvi pokušaj je promašio, a drugi æe vjerojatno ostati dvojben jer mu je drugi pokušaj blokirao J.P. Prince, èinilo se da je bio prekršaj ali suci nisu ništa svirali i Tennessee prolazi dalje.

Turner je imao slabu podršku suigraèa, William Buford je postigao 15 poena, dok su kod pobjednièke momèadi najbolje odigrali Wayne Chism sa 22 poena i 11 skokova, junak J.P. Prince je dodao 14 poena i 6 asistencija, a Brian Williams je postigao 9 poena i 12 skokova. Na pitanje hoæe li se vratiti na sveuèilište sljedeæe sezone, Turner je kratko odgovorio: “Ne mogu vam reæi kolike su šanse, nisam htio da se ovo ovako završi.”

Michigan St. (5) – Northern Iowa (9) 59:52
(Summers 19p, 7sk, Lucious 10p, 6sk; Koch 13p, Ahelegbe 12p)

Michigan State ne igra utakmice koje se pamte, ali pamte se pobjede. U drugom krugu su se izvukli sa zvukom sirene, a ni noæas nisu briljirali, makar rezultat na kraju pokazuje da utakmica ipak nije bila toliko napeta.

Northern Iowa je puno bolje otvorila susret, u prvom poluvremenu su kontrolirali rezultat, èak su i na 10-minutnu pauzu otišli s prednošæu od 7 poena. U nastavku Michigan State preokreæe rezultat, ali dobrih 10 minuta prije kraja dolazi do izjednaèenja koje se zadržalo sve do posljednje dvije minute, kada je na semaforu pisalo 51:51. U nastavku Michigan State radi seriju 8-1 i upisuje svoju novu, treæu pobjedu.

Durrell Summers
je kod pobjednièke momèadi upisao 19 poena i 7 skokova, dok je Korie Lucious dodao 10 poena, 6 skokova, 4 asitencije i 4 ukradene lopte. Kod Northern Iowe 13 je poena dodao Adam Koch, a Kwadzo Ahelegbe je dodao koš manje.

S tom pobjedom je Michigan State došao u novo regionalno finale i tako ih do šestog Final Foura u posljednih 12 godina dijeli samo jedno sveuèilište, Tennessee. “U drugom poluvremenu igrali smo više bliže košu i to je stvaralo više prilika za nas, mogu reæi da je Northern Iowa stvarno dobra momèad”, izjavio je trener Michigan Statea, Tom Izzo

Rezultati 1. kruga
Rezultati 2. kruga