Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Midwest: Michigan St., Maryland i Ohio St. dalje, Georgia Tech svladao Oklahomu St.

Kalin Lucas je sa rekordom karijere odveo svoj Michigan St. u sljedeæi krug natjecanja. Lucas je postigao 25 poena, a veliku pomoæ je imao u Raymaru Morganu koji je pogodio kljuène šuteve na kraju utakmice i taj dvojac je bio kljuèan za pobjedu protiv New Mexico St.

U utakmici izmeðu Marylanda i Houstona još je jedan igraè sa rekordom karijeru obilježio susret. Jordan Williams je sa 21 poenom i 17 skokova predvodio Terrapinse do lagane pobjede i susreta sa Michigan St.

Georgia Tech posljednjih 8 minuta utakmice nije postigla koš iz igre, ali su zahvaljujuæi preciznom izvoðenju slobodnih bacanja uspjeli svladati favoriziranu Oklahoma St. i plasirati se dalje u natjecanje.

Loša šuterska izvedba prve zvijezde Evana Turnera nije omela momèad Ohio St. koja je bez veæih problema  svladala momèad UC Santa Barbare.  U sljedeæem krugu natjecanja Ohio St. æe igrati sa momèadi Georgia Techa.

Midwest:

Ohio State (2) – UCSB (15) 68:51
(Diebler 23p, Buford 16p; Johnson 20p)

Ni slabija predstava Evana Turnera, njihovog najboljeg igraèa nije smetala daOhio Stateu ubilježi novu pobjedu. Ovoga puta su oèekivano bili bolji od Santa Barbare. Odlièna predstava Dieblera, i nevjerovatna dominacija Lauderdalea u odbrani bila je dovoljna za ubjedljivu pobjedu. Ohio State je rano otišao na 11-3, i do kraja je samo poveæavao prednost koja je na kraju iznosila 17 razlike.

Evan Turner, uz Walla najbolji igraè NCAA sinoæ je upisao samo 9 poena, uz oèajan šut (2 od 13) koji je ujedno i najgori u njegovoj karijeri. Lošu šutersku noæ malo je spasilo 10 skokova i 5 asistencija. Santa Barbari ni odlièna predstava Orlanda Johnsona, koji je upisao 20 poena nije bila dovoljna da Ohio ne napuste pognutih glava.

Michigan State (5) – New Mexico State (12) 70:67
(Lucas 25p; Gillenwater 17p, 11sk, Gibson 16p)

Rekord karijere Kalina Lucasa i pribranost Raymara Morgana u kljuènim trenutcima bili su dovoljni Michiganu da ubilježi pobjedu protiv New Mexica. Michigan je kontrolirao utakmicu skoro njenim cijelim tokom. U jednom trenutku imali i 16 poena prednosti. Michigan se kasnije opustio što je New Mexico odlièno iskoristio, i desetak minuta prije kraja èak i poveo. Rezultat je bio ujednaèen sve do dvije minute prije kraja kada je Morgan zakucavanjem odveo Michigan na reklo bi se sigurnih 4 poena razlike.

Do kraja je Gillenwater tricom 20 sekundi prije kraja smanjio prednost Michigana na samo 1 razlike, ali to je bilo to. Morgan je oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, i ostavio New Mexicu nadu u produžetke. Ali, na njihovu nesreæu, Gibson i Laroche su bili neprecizni za tri poena. Kod Michigana se najviše istekao veæ pomenuti Lucas koji je upisao za njega rekordnih 25 poena, a kod New Mexica bili su raspoloženi Gillenwater 17 poena uz 11 skokova, odnosno Gibson sa 16 poena.

Maryland (4) – Houston (13) 89:77
(Williams 21p, 17sk, Milbourne 19p, 7sk; Coleman 26p, 8sk, Lewis 24p)

Jordan Williams je nakon nekoliko loših utakmica odigrao jednu vrhunsku i sa 21 poenom i 17 skokova predvodio Maryland u pobjedi protiv Houstona. Njemu se pridružio Landon Milbourne sa 19 poena i 7 skokova. Aubrey Coleman je postigao 26 poena, a Kelvin Lewis je postigao 24 poena za momèad Houstona.

Maryland koji æe se u nedjelju susresti sa Michigan St.je dominirao u skakaèkom dijelu (imali su 21 skok više), a i zaustavili su protivnièku momèad koja je imala samo 41 %-ak šuta iz igre. Maryland je u proteklih 10 godina samo dva puta propustio March Madness, a Houstonu je ovo prvi nastup nakon 1992. godine.

Oklahoma State (7) – Georgia Tech (10) 59:64
(Moses 14p, Page 13p; Favor 12p, 9sk, Lawal 14p)

Igraèi Georgia Tech posljednjih 8 minuta nisu pogodili šut iz igre, ali su zahvaljujuæi preciznom izvoðenju slobodnih bacanja (24-25), uspjeli svladati 7 nositelje Oklahomu St., sa 64:59. Gani Lawal je predvodio pobjednièku momèad sa 14 postignutih poena , dok je Derrick Favors dodao 12 poena i 9 skokova.

Najbolji kod Cowboysa su bili Marshall Moses sa 14 poena i Keiton Page sa 13 poena, dok je njihov glavni igraè James Anderson postigao samo 11 poena uz loš šut iz ige (3-12).

Glen Rice Jr., sin poznatog Nba košarkaša je odigrao solidnu utakmicu i sa dvije trice iz isto toliko pokušaja pokazao da je od oca naslijedio preciznu ruku. Gergia Tech u nedjelju igra protiv Ohio St.


Georgetown ispao, Kansas uvjerljiv, slavio Tennessee i Northern Iowa

U regiji Midwest Kansas je u prvoj utakmici sa uvjerljivih 90:74 bio bolji od Lehigha, dok je Ohio State iznenadio sveuèilište Georgetown.

Sveuèilište Tennessee je upisao važnu pobjedu protiv San Diego Statea, a za tri dana æe Northern Iowa odmjeriti snage sa igraèima Kansasa.

Midwest, 18.3.2010:

Kansas (1) – Lehigh (16) 90:74
(Morris 26p, 10sk, Collins 18p, 6a, 4sk; McCollum 26p, 7sk)

Bill Self, trener Kansasa je u 20 odigranoj utakmici na March Madnessu upisao i svoju 15 pobjedu. Zahvaljujuæi Marcusu Morrisu (na slici) koji je treæi put u karijeri upisao uèinak od 20+10 koševa, toènije 26 poena i 10 skokova, bez veæih su problema svladali Lehigh. Najbolji u redovima Kansasa uz Morrisa je bio i organizator Sherron Collins s 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije, dok je Cole Aldrich dodao 11 poena i 8 skokova. U redovima Lehigha je najraspoloženiji bio braniè C.J. McCollum s 26 poena i 7 skokova.

UNLV (8) – Northern Iowa (9) 66-69
(Willis 13p, 5a; Farokhmanesh 17p)

Ali Farokhmanesh je tricom 4.9 sekundi prije kraja utakmice zapeèatio sudbinu UNLV Rebelsima, te odveo svoju ekipu do pobjede. Pri rezultatu 66-66, na asistenciju Ahelegbea, Farokhmanesh je postavio konaènih 69-66 za Iowa Pantherse. Farokhmanesh je bez sumnje bio igraè utakmice, ukupno je zabio 17 poena, od èega èak 5 trojki. U redovima poraženih, koji su Iowu napustili pognutih glava najbolji je bio playmaker Tre’Von Willis sa 13 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Treba istaknuti i odlièan uèinak sa klupe Matta Shawa, koji je za 22 minute koliko je proveo na parketu zabio 14 poena, i ujedno bio prvi strijelac svoje ekipe. Kad se sve sabere i oduzme, Northern Iowa više sretno nego spretno ostvarila pobjedu.

Tennessee (6) – San Diego State (11) 62-59
(Prince 15p, 6sk, Goins 15p; Gay 16p)

Trener Tennesseea, Bruce Pearl juèer je proslavio svoj jubilarni 50. roðendan, a da stvari budu još bolje pobrinula se njegova momèad, èija je pobjeda došla kao šlag na tortu. Tennessee je u napetoj završnici odnio pobjedu od 62-59, a najzaslužniji za pobjedu bio je Melvin Goins koji je 30 sekundi do kraja pogodio tricu za 60-56, i praktièki osigurao pobjedu svojoj momèadi. Goins je ostvario i rekord karijere što se tièe poena, ubacio ih je 15, od èega 4 trojke. J.P. Prince je takoðer ubacio 15 poena za Tennessee, te dodao još 6 skokova. Ni 16 poena odliènog Gaya nije pomoglo San Diegu da upišu pobjedu. Gay je u finišu bio i glavni akter utakmice, pogodio je  svih 6 slobodnih bacanja, od èega 5 u zadnjoj minuti. Treba dodati i da je Kawhi Leonard sekundu do kraja i promašio tricu za pobjedu San Diega.

Georgetown (3) – Ohio (14) 83:97
(Wright 28p, Monroe 19p, 13sk; Bassett 32p, Cooper 23p, 8a, Washington 12p, 10sk)

Košarkaši Georgetowna prijevremeno su zakljuèili natjecanje u March Madnessu. Sa fenomenalnom igrom pod košem i s 13 uspješnih trica Bobcatsi (Ohio) su razbili favorizirani Georgetown s visokih 97:83. Ohio se tako nakon 1985. godine po prvi put probio meðu 32 najbolje škole u Americi dok æe Georgetown ovu sezono pamtiti prvenstveno po katastrofalnoj obrani u današnjoj utakmici.

Armon Bassett je sa 32 poena predvodio Ohio, a isto tako briljantnu utakmicu odigrao je i D.J. Cooper s 23 poena i 8 asistencija. Veæ prije poèetka March Madnessa smo upozorili da æe uèinak Georgetowna uveliko ovisiti od Monroea i Freemana. Monroe je upisao double-double s 19 poena i 13 skokova, dok je Freeman promašio 10 šuteva iz igre i završio utakmicu sa samo 9 poena. Za kraj dodajmo da je kod Hoyasa (Georgetowna) najraspoloženiji bio Chris Wright koji je upisao 28 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE