Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Midwest: Northern Iowa šokirala Kansas, Lucious sa zvukom sirene srušio Maryland

Nakon poraza Georgetowna i  Kansasa, košarkaši Ohio Statea su na krilima Evana Turnera (na slici) postali glavni kandidati za ulazak na Final Four. Danas su pobjedili Georgia Tech, a glavni protivnik za ulazak meðu èetiri najbolje momèadi æe im biti Michigan State koji je zahvaljujuæi trici Koria Luciousa sa zvukom sirene skinuo Maryland.

Juèer  je Northern Iowa izbacila favoriziranu momèad Kansasa i napravila najveæe iznenaðenje na March Madnessu. Kansas je gubio cijelu utakmicu i iako su napravili veliki povratak pred kraj utakmice, to ipak nije bilo dovoljno da bi se pobijedila razigrana momèad Northern Iowe.

U prvoj utakmici juèerašnjeg dana Tennesseea je bez veæih problema svladao Ohio. Tokom cijele utakmice Tennessee je držao veliku prednost i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Midwest:

Maryland (4) – Michigan State (5) 83:85
(Vasquez 26p, 7a, Hayes 18p, 7a; Summers 24p, Morgan 17p, 9sk)

Korie Lucious je pogodio tricu sa zvukom sirene za pobjedu Michigan Statea koji æe se za ulazak u finale regije Midwest boriti protiv momèadi Northern Iowe koja je dan ranije senzacionalno izbacila Kansas i napravila najveæe iznenaðenje turnira. Kalin Lucas, glavni igraè Spartansa se ozlijedio u prvom poluvremenu, a njegova momèad je prokockala vodstvo od 16 poena razlike u drugom poluvremenu. Meðutim na kraju utakmice su bili spretniji i zahvaljujuæi trici Luciousa su prošli dalje, meðutim loša vijest je da æe njihov glavni igraè Lucas koji se ozlijedio na kraju prvog poluvremena najvjerojatnije propustiti nastavak natjecanja zbog ozljede ahilove tetive. Durrell Summers je za Spartanse postigao 26 poena, a osim junaka Luciousa solidnu utakmicu je odigrao i Raymar Morgan sa 17 poena i 9 skokova. Kod Terrapinsa Greivis Vasquez je bio najbolji sa 26 poena i 8 asistencija, te Eric Hayes sa 18 poena i 7 asistencija.

Ohio State (2) – Georgia Tech (10) 75:66
(Turner 24p, 9sk, 8a, Diebler 20p, Lighty 18p; Shumpert 7p, 8sk, 5a)

Košarkaši Ohio Statea su se ni krivi, ni dužni, preko noæi pretvorili u jednog od glavnih kandidata za Final Four, a znamo da jednom kada se doðe do zakljuènog turnira da su šanse za sve èetiri ekipe otprilike podjednake.

Ohio Stateu ide u prilog jedno ime, Evan Turner. Rijeè je po nekima o najboljeg sveuèilištarcu na svijetu. Turner je u pobjedi Ohia upisao 24 poena, 9 skokova i 8 asistencija, 20 poena je dodao Diebler, dok je Lighty uz svojih 18 poena pretrpio i jedan nesportskih prekršaj 79 sekundi prije kraja utakmice.

Inaèe, Georgia Tech je bila u igri toèno 20 minuta, odnosno u prvom poluvrjemenu, dok se u nastavku Ohio State odvojio i potpuno zasluženo pobijedio. Kod poražene ekipe je najbolji bio Iman Shumpert s 7 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Ohio State æe put meðu osam najboljih tražiti protiv sveuèilišta Tennessee.

Tennessee (6) – Ohio (14) 83:68
(Prince 18p, Hopson 17p; Freeman 23p, Washington 16p, 8sk, Cooper 16p, 6sk, 5a)

Treæi put u posljednje 4 godine Tennessee prolazi meðu 16 najboljih na turniru. Ovaj su put imali lagani posao protiv momèadi Ohio Bobcatsa. U polufinalu regije Midwest sastati æe se sa boljim iz susreta Ohio State – Georgia Tech koja se igra u nedjelju.

J.P. Prince je sa 18 poena bio najbolji kod Tennessee Volunteersa, a dobro su odigrali i Scotty Hopson sa 17 poena, te Wayne Chism sa 9 poena i 12 skokova. Bobcatse je predvodio Tommy Freeman sa 23 poena.

Kansas (1) – UNI (9) 67:69
(Morris 16p, Aldrich 13p, 10sk; Farokmanesh 16p, Egleseder 14p, 5sk)

Posljednjih 6 godina niti jedna ekipa koja je bila rangirana za nositelja u regiji nije izgubila veæ u drugom krugu. U povijesti to se dogodilo samo 13 puta, a èak treæi put to se desilo igraèima Kansasa.

Ali Farokhmanesh (na slici) je šokirao Kansas, šokirao je sve NCAA pratitelje, pratitelje košarke ali i cijelu Amerièku javnost. 35 sekundi prije kraja je ishitreno šutirao za tri, dvorana je bila na nogama, a Ali je ubacio. Mogao je postati tragièar, ali postao je junak dana u Americi. I suigraè Adam Koch je rekao: “Ako sam želio da netko pogodi taj šut, onda bi to bio Ali.”

No, da prevrtimo film na sami poèetak. Igraèi Kansasa su vodili samo jednom na utakmici i to kod rezultata 0-2, kada je zabio Cole Aldrich. Nakon toga, sve je bilo u znaku samo jedne ekipe – Northern Iowe. Vodili su, dominirali su punih 39 minuta, a onda je Kansas s šest uzastopnih koševa došao na koš razlike, ali slijedeæih 35 sekundi je veæ poznatih. Ali Farokhmanesh je ubacio 16 poena, a Jordan Eglseder je dodao 14 poena i 5 skokova. Kod poražene ekipe je Cole Aldrich upisao double-double sa 13 poena i 10 skokova, Marcus Morris je ubacio 16, dok je Sherron Collins dodao 10 poena.

Za kraj možemo dodati, da je Northern Iowa jedina ekipa koja je osvojila konferencijski turnir Missouri Valley, nakon 1979. godine i probila se meðu 16 najboljih. Prije trideset godina je to s sveuèilištem Sycamores napravio veliki Larry Bird.

Utakmice 1. kruga regije Midwest možete proèitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE