Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Brown: Lakersi ostaju Kobeova momèad

Los Angeles Lakersi, uz Boston Celticse najtrofejnija momèad u povijesti NBA lige, predstavili su u utorak novog trenera svojih košarkaša.

Rijeè je o 41-godišnjem Mikeu Brownu, koji je potpisao èetverogodišnji ugovor vrijedan ukupno 18 milijuna dolara.

Ovu je sezonu Brown odmarao od treniranja. Radio je kao struèni komentator na ESPN-u. Prije toga, od 2005. do 2010. godine uspješno je vodio Cleveland Cavalierse, koje je 2007. godine doveo do prvoga i jedinog finala NBA doigravanja, u kojem je “pometen” od San Antonio Spursa.

Na klupi 16-rostrukih NBA prvaka Brown æe naslijediti legendarnog Phila Jacksona, koji je s Lakersima osvojio pet NBA prstena vodeæi ih, uz prekid tijekom sezone 2004/2005, od 1999. godine do ovosezonskog ispadanja od Dallasa u konferencijskom polufinalu.

“Ovo æe i dalje biti momèad Kobea Bryanta. Njegova se uloga u njoj neæe promijeniti”, rekao je Brown odgovarajuæi na pitanje kakav je njegov odnos s ponajboljim košarkašem današnjice, koji je kao Jacksonova nasljednika predložio pomoænika bivšeg trenera Briana Shawa.

“Susreo sam se veæ s Kobeom. Razgovarao sam takoðer s njim telefonom, èak i s njegovom suprogom. Kontaktirao sam ga i putem elektronske pošte. On jako dobro razumije moju viziju i definitivno me podržava. Osigurat æemo mu da ima loptu i da je dobiva u situacijama kakve najviše voli”, dodao je Brown.

Na pitanje je li se upustio u rad s potrošenom momèadi, kako u fizièkom tako i u motivacijskom smislu, Brown je kazao:

“I dalje mislim da ova skupina igraèa može napraviti najbolji moguæi rezultat.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE