Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Brown: Ne znam datum Kobeovog povratka

Los Angeles Lakersi juèer su odigrali i drugu utakmicu zaredom bez svog najboljeg igraèa Kobea Bryanta, te su nakon teškog poraza u Phoenixu, u samoj završnici slomili žilave Hornetse i upisali važnu pobjedu protiv momèadi koja ih je namuèila prije nešto više od tjedan dana u Staples Centru.

Upravo je ta utakmica bila kobna za ponajboljeg igraèa današnjice jer je u prvoj èetvrtini primio nezgodan udarac u cjevanicu. Bryant je tu utakmicu odigrao do kraja kao i èetiri sljedeæe, no tijekom vikenda Mike Brown odluèio je dati Kobeu zasluženi odmor.

”Možda zvuèi ludo, ali mislim da je dobra stvar za nas što igramo bez Bryanta. S tim nemam nikakvih problema, zbog ovakvih situacija imamo ostalih 14 igraèa na raspolaganju.”, komentirao je Brown novonastalu situaciju prije juèerašnje utakmice, a zatim i objasnio zbog èega misli da je odmaranje Kobea dobra stvar za Lakerse.

”Da razjasnimo neke stvari, naravno da bi radije imao Kobea na raspolaganju, nego u odjelu na klupi, ali realno treba mu odmor. Za njega je dobro što æe sad imati nekoliko dana za odmor, bitno mi je da se napokon do kraja oporavi od ozljeda, posebno u ovom djelu sezone.”, rekao je Brown.

Pri velikom naporu Bryantu tetive stružu jedna u drugu, te dolazi do iritiranja cjevanice. S obzirom da Kobe ove sezone igra 38,4 minuta po susretu i èetvrti je igraè u NBA ligi po broju minuta provedenih na terenu odmor mu je svakako potreban, te su iz Lakersa poruèili kako nisu odredili datum Bryantovog povratka.

”Idemo dan za danom, ne želim forsirati Kobeov povratak, ponavljam još jednom, neæe biti kraj svijeta ako Bryant propusti još nekoliko utakmica.”

Lakersi se trenutno nalaze na 3. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 36-22, te imaju 1,5 pobjedu više od gradskih rivala Clippersa s kojima æe se vjerojatno boriti da zadrže tu poziciju, kao i da osvoje diviziju Pacifik. S obzirom na neugodan raspored Lakersa Bryantova ozljeda dodatno æe otežati borbu za treæe mjesto.

”Nadam li se da æemo uspjeti zadržati treæe mjesto? Da, naravno, želimo osvojiti to treæe mjesto, želimo prednost domaæeg terena u doigravanju. Ali moram vam reæi, ja još uvijek vjerujem da sam trener ekipe koja može pobjeðivati na gostovanjima.”

Lakersi ove sezone u gostima igraju ispod svih oèekivanja, te su na omjeru 13-16. Od preostalih osam utakmica koliko im je ostalo do kraja sezone èetiri igraju u gostima, dva puta gostuju kod druge momèadi Zapada San Antonija, odlaze u goste Warriorsima, dok æe sezonu završiti u Sacramentu. Iako su u Staples Centru prilièno uvjerljivi, posljednje èetiri utakmice pred domaæom publikom bit æe jako zanimljive. Naime u goste im dolaze Nuggetsi s povratnikom nakon ozljede Gallinarijem, aktualni prvaci Dallas Mavericksi, San Antonio i vodeæa momèad Zapada koja ih je nedavno veæ pobijedila u Staples Centru Oklahoma City.

”Iskreno, radije bi želio imati zdravog Bryanta u doigravanju, pa da regularni dio  sezone završimo kao èetvrti ili peti, nego da smo treæi s ozlijeðenim Kobeom kad nam je najviše potreban.”, zakljuèio je razgovor Brown.

Latest Posts

NE PROPUSTITE