Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Budenholzer trener godine

Mike Budenholzer, trener Atlanta Hawksa, osvojio je nagradu za trenera godine. Budenholzer je za kormilom Hawksa odveo momčad do 60 ligaških pobjeda i prvog mjesta u Istočnoj konferenciji.

Coach Bud 16 godina je surađivao s Greggom Popovichem u San Antonio Spursima. Prvo je započeo kao Popov video koordinator a uskoro postaje i njegova desna ruka, odnosno prvi pomoćnik. Nakon 16 godina službe u Spursima prošlog ljeta dobio je posao glavnog trenera Atlante, nasljedivši Larryja Drewa. U prvoj sezoni Budenholzer je s ekipom ostvario samo 38 pobjeda, ali je od momčadi bez svog glavnog igrača Ala Horforda ipak izvukao maksimum i gotovo izbacio Pacerse u prvoj rundi doigravanja.

Dvadeset dvije pobjede više ove sezone, te šesta obrana i šesti najbolji napad lige, kao i 19 uzastopnih pobjeda koje su Hawksi ostvarili bili su dovoljni američkim sportskim novinarima da Budenholzera proglase trenerom godine uvažavajući postignute rezultate i nagradivši na ovaj način trenera koji je maksimizirao talent rosteru bez zvučnih imena.

U utrci za trenera godine drugi je bio trener Warriorsa Steve Kerr, a treći Jason Kidd. Nakon njih slijede Brad Stevens, Gregg Popovich, Kevin McHale, Quin Snyder, David Blatt, Doc Rivers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE