Mike Budenholzer trener godine

Mike Budenholzer, trener Atlanta Hawksa, osvojio je nagradu za trenera godine. Budenholzer je za kormilom Hawksa odveo momčad do 60 ligaških pobjeda i prvog mjesta u Istočnoj konferenciji.

Coach Bud 16 godina je surađivao s Greggom Popovichem u San Antonio Spursima. Prvo je započeo kao Popov video koordinator a uskoro postaje i njegova desna ruka, odnosno prvi pomoćnik. Nakon 16 godina službe u Spursima prošlog ljeta dobio je posao glavnog trenera Atlante, nasljedivši Larryja Drewa. U prvoj sezoni Budenholzer je s ekipom ostvario samo 38 pobjeda, ali je od momčadi bez svog glavnog igrača Ala Horforda ipak izvukao maksimum i gotovo izbacio Pacerse u prvoj rundi doigravanja.

Dvadeset dvije pobjede više ove sezone, te šesta obrana i šesti najbolji napad lige, kao i 19 uzastopnih pobjeda koje su Hawksi ostvarili bili su dovoljni američkim sportskim novinarima da Budenholzera proglase trenerom godine uvažavajući postignute rezultate i nagradivši na ovaj način trenera koji je maksimizirao talent rosteru bez zvučnih imena.

U utrci za trenera godine drugi je bio trener Warriorsa Steve Kerr, a treći Jason Kidd. Nakon njih slijede Brad Stevens, Gregg Popovich, Kevin McHale, Quin Snyder, David Blatt, Doc Rivers.