Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Conley dva mjeseca izvan terena

Razigravač Memphis Grizzliesa, Mike Conley, doživio je djelomičnu frakturu kralježnjaka u ponedjeljak i očekuje se da će izbivati s terena iduća dva mjeseca.

Ovo je svakako veliki udarac za Grizzliese, jer je Conley ove sezone na prosjecima karijere u poenima (19,2), skokovima (3,6), blokadama (0,6) i ubačenim šutevima za tri (2,5). Njegovo zdravstveno stanje će biti ponovno ispitano za mjesec dana i tada bi trebali imati jasniju sliku o točnom datumu povratka. Nakon potpisivanja najunosnijeg ugovora u povijesti NBA, Conley kao da je dobio krila i odlučio pokazati koliko zapravo zaslužuje isti. Za Memphis je nenadoknadiv izostanak jer je zapravo Conley jedini od udarnih igala momčadi za koga na rosteru ne postoji pouzdana zamjena – rookie Andew Harrison će zauzeti mjesto u startnoj petorci, a njegova zamjena će mu biti kolega novak, Wade Baldwin.

Harrison je produkt Kentucky sveučilišta, a prošlu sezonu je proveo u Razvojnoj ligi nakon što nije izabran na draftu. Ove godine je uspio izboriti mjesto u Grizzliesima nakon snažne predstave tijekom trening kampa, što mu je očigledno donijelo povjerenje trenera Davida Fizdalea.  Harrison prosječno bilježi 25 minuta na parketu, što ga pozicionira na peto mjesto u cijeloj ekipi. No, stvari ne štimaju baš najbolje. U prethodne tri utakmice je šutirao 1-18 iz igre (5,6%).

Osim ako se ne odluče za trade, Grizzliesi ostaju na dva rookie izbora na mjestu playmakera.

Za Conleya ruže ne cvjetaju kada uzmemo u obzir njegov zdravstveni dosje. Tijekom prošle sezone, bio je ograničen na 56 utakmica zbog povrede Ahilove tetive. Ova nezgodna povreda leđa ne pomaže, ali Conley će vjerojatno nastojati da što prije vratiti formu s početka kampanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE