Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Conley o novom ugovoru i All-Staru

Ovo ljeto svjedočili smo cirkusu zvanom free agency. S porastom capa davalo se gdje i koliko god se stiglo. U mnoštvu ugovora s vrtoglavim brojkama i mnoštvom nula našao se i onaj Mikea Conleya. Tako je playmaker Memphisa dobio priliku upisati se u povijest kao igrač s najvećim zagarantiranim iznosom ikada. Mikea svi poznajemo kao vrhunskog timskog igrača koji unatoč tome upisuje i više nego solidne brojke. Svakako pripada u onu skupinu podcijenjenih igrača koji nemaju napuhane brojke al njihovo djelo na terenu se i te kako vidi i osjeti.

No jedno pitanje se postavlja. Je li moguće biti podcijenjen i biti plaćen 30 milijuna po sezoni?

“Mislim da ne”, rekao je. ” Mislim da je to nemoguće.”

I tako je momak s 29 godina, s Ohio Statea, izabran 2007. na draftu, prerastao u jednog od najboljih two-way playmakera lige, i sve to u sjeni razigravačke All-Star elite „divljeg Zapada“. Na kraju krajeva i zaslužio je svojih 153 milijuna dolara za sve ono što je učinio za Memphis kroz godine.

Nakon što je izabran kao 3. na draftu 200.7, Mike je postao puls i energija Grizlija koji su zajedno srastali te je to dalo i rezultate. Šest sezona za redom u doigravanju uz 3 u kojima su ostvarili 50 ili više pobjeda. Neki će reći impresivno, neki da je moglo i bolje.

Kakogod, Mike je uvijek bio ispod radara, s ponekom usporedbom s Russelom Westbrookom, Chrisom Paulom ili pak Stephenom Currjyem.

“Nikada me to nije utjecalo na mene, ali iz godine u godinu sam bio sve bolji i ponekad sam ipak imao osjećaj kao da zaslužujem malo više. Nikada nisam pokušao biti u centru pažnje, ipak je tu još jako puno odličnih razigravača.”

“On je jedan od igrača koji svake sezone postaje sve bolji i bolji. Njegov način na koji vodi tim i nesebičnost su ono što ga krasi”, rekao je Tom Thibodeau nakon utakmice protiv Wolvesa.

Unatoč tome Mike nikada nije nastupio na All-Star utakmici.

“To je jako frustrirajuće, ali znam da moj tim gleda na mene kao na All-Star kalibar. Trebam samo nastaviti ovako i može samo na bolje.”

Na koledžu je bio poznat kao obrambeno nastrojen igrač, zato što nije bio najbolji šuter. S vremenom je drastično popravio taj segment igre. S napretkom dolazi i nagrada a to je bio porast primanja, s 9,6 na 26,5 milijuna zelembaća“.

“Sada ljudi kažu da je preplaćen zato što nitko nije gledao na njega na takav način”, rekao je novi trener Memphisa David Fizdale. “Ali zašto ne nagraditi igrača koji svaku večer odrađuje svoj posao, koji se ponaša skromno bez obzira na to što je najplaćeniji u ligi? Za mene je on zaslužio taj ugovor.“

Od podcijenjenog do preplaćenog, sve za jedno ljeto…

„Ja sam samo osoba koja je spremna učiniti sve za tim. Bio podcijenjen ili preplaćen želim samo i dalje raditi kao i do sada. Na kraju dana svi smo mi preplaćeni. Samo želim biti korak više na kraju svakog dana.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE