Wednesday, May 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Conley seli u Utah Jazz

Utah i Memphis dogovorili su razmjenu nešto više od dvadeset i četiri sata prije NBA drafta, zvijezda tradea je Mike Conley.

Nakon dvanaest godina vjernosti Memphis je napustio i posljednji član slavne Grit&Grind ere Grizzliesa. Mike Conley seli u Salt Lake City u razmjeni s Utah Jazzom. Prema Memphisu putuju veterani Kyle Korver i Jae Crowder te Grayson Allen. Grizzliesi će dobiti i 23. pick ovogodišnjeg drafta kao i budući pick prvog kruga, 2020. ili 2021. godine.

Conley je bio u ozbiljnim kombinacijama da s Marcom Gasolom prijeđe u Toronto prije nego je posao propao u jednom dijelu, Gasol je na koncu završio u Raptorsima osvojivši titulu prvaka. Conley napušta Memphis kao najbolji strijelac, asistent i tricaš u povijesti kluba te igrač s najviše odigranih utakmica (788).

Obzirom da je Jonas Valančiunasnajavio kako neće iskoristiti opciju za produljenjem ugovora vrijednu 16 milijuna dolara, Memphis se ovim poslom riješio gotovo svih većih ugovora pod salary capom, osim onog najgoreg. Chandler Parsons. Čovjek sklon ozljedama koji još za iduću sezonu nosi ugovor vrijedan čak 25 milijuna dolara. U Memphisu na njega ne računaju, otkup ugovora je nešto na što Parsons neće pristati, međutim obzirom kako je riječ o posljednjoj sezoni ugovora, gotovo je sigurno kako će se pojaviti barem jedan klub spreman preuzeti odgovornost kako bi se pripremio za prijelazni rok u ljeto 2020. godine.

Memphis je odradio vrhunski posao, malo je sumnje da će drugi pick koji imaju na raspolaganju za draft ovog četvrtka iskoristiti na talentiranom playmakeru Ja Morantu kojeg će tako spojiti s još nekolicinom mladih igrača poput Jarena Jacksona i Justina Holidayja. Grizzliesi su napokon spremni za potpuni rebuilding.

Latest Posts

NE PROPUSTITE