Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike D’Antoni napustio klupu L.A. Lakersa

Mike D’Antoni (62) napustio je trenersku klupu košarkaša Los Angeles Lakersa nakon manje od dvije sezone provedene na tom poslu.

Otkako je preuzeo Lakerse u ranoj fazi sezone 2012/13 zamijenivši Mikea Browna, D’Antoni je ostvario omjer pobjeda i poraza 67-87. Pod njegovim su vodstvom Lakersi regularni dio aktualne sezone završili s omjerom 27-55, njihovim najlošijim u više od 50 godina, iako valja reći da su bili pogođeni brojnim ozljedama (Bryant, Nash, Gasol). Tako su 16-erostruki NBA prvaci propustili doigravanje po prvi put u devet sezona i tek treći put u 38 godina.

“S obzirom na okolnosti ne znam nikoga tko bi odradio bolji posao od Mikea u posljednje dvije sezone. U ime Lakersa zahvaljujemo se Mikeu na radnoj etici, profesionalizmu i pozitivnom stavu koji je donosio u momčad svakog dana. Želimo mu sreću”, poručio je generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak.

D’Antoni je odlučio otići godinu dana prije isteka ugovora, a želio je da Lakersi aktiviraju klauzulu prema kojoj bi ostao u klubu i sezone 2015/16, što u klubu nisu željeli napraviti.

Vijest o odlasku D’Antonija razveselila je Magica Johnsona, klupsku legendu, koji je putem Twittera poručio:

“Sretni su se dani opet vratili. Mike D’Antoni podnio je ostavku kao trener Lakersa. Ne mogu biti sretniji.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE