Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike D’Antoni novi trener Lakersa

Los Angeles Lakersi nisu dugo èekali s pronalaskom nasljednika Mikea Browna, kojeg su otpustili krajem prošlog tjedna. Iako se èinilo da æe se na klupu vratiti Phil Jackson, novi trener ipak je Mike D’Antoni.

Kako jutros javlja Yahoo! Sports, Lakersi su nakon neuspješnih pregovora s Jacksonom kontaktirali D’Antonija koji je odmah pristao na njihovu ponudu, te je potpisao višegodišnji ugovor, oèekuje se na èetiri godine..

D’Antoni je tijekom ljeta bio na operaciji koljena i trenutno se nalazi u New Yorku, te nije do kraja poznata kada æe se pridružiti momèadi Lakersa jer za takvo putovanje treba prvo dobiti odobrenje lijeènika. Na službenoj internetskoj stranici Lakersa objavili su da æe predstavljanje novog trenera biti u utorak ili srijedu.

Od otpuštanja Browna spominjalo se samo ime Phila Jacksona, najtrofejnijeg NBA trenera, kao moguæeg nasljednika. Èinilo se da su svakim danom Jackson i Lakersi bliži ponovno ujedinjenju, no oèito je negdje došlo do zastoja i Lakersi su morali krenuti drugim putem.

D’Antoni je trener koji preferira napadaèku igru i može se oèekivati ubrzanje tempa igre Lakersa. Jedan od faktora za ovu odluku vjerojatno je bila i èinjenica da je D’Antoni èetiri godine trenirao Stevea Nasha, koji je tada u dresu Phoenixa pružao najbolje igre svoje karijeri, a D’Antoni je 2005. godine dobio i nagradu za najboljeg trenera sezone. Ima iskustva rada i s ostalim zvijezdama Lakersa, Kobeom Bryantom i Dwightom Howardom, koje je trenirao u amerièkoj reprezentaciji.

Loš poèetak Lakersa u ovu sezonu mogao se pripisati lošoj igri u obrani, dok je napad solidno funkcionirao. Ovim potezom Lakersi su doveli trenera koji preferira napad više od obrane i bit æe zanimljivo vidjeti hoæe li ekipa poboljšati igru u obrani ili æe u svaku utakmicu ulaziti s ciljem da zabiju jedan koš više od protivnika, bez velikog naglaska na obranu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE