Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike D`Antoni protivnik ideje odmaranja igrača

U posljednje vrijeme na NBA parketima sve češće gledamo kako ponajbolji igrači neke momčadi propuštaju utakmicu. Zbog toga smo u srijedu imali priliku gledati meč Memphis Grizzliesa i Cleveland Cavaliersa gdje trio iz Cavsa, LeBron James, Kyrie Irving i Kevin Love, uopće nisu doputovali s momčadi na gostovanje u Memphis. Isti slučaj je bio i s DeMarcusom Cousinsom koji je bio pošteđen utakmice protiv Houston Rocketsa.

Nema sumnje da NBA utakmice gube na kvaliteti odmaranjem najboljih pojedinaca, no svaki trener svoje momčadi poznaje ekipu i zna što je potrebno za pozitivan rezultat. S druge strane, veliku ulogu igraju fanovi NBA lige kojih ima na milijune diljem planete. Upravo fanovi najviše ispaštaju kada su u pitanju odmaranja igrača, jer činjenica je da prevale veliki put i izdvoje određenu sumu novca kako bi pogledali nekog igrača uživo, no za uzvrat dobiju – šipak.

Trener Rocketsa Mike D’Antoni uopće nije zagovornik odmaranja pojedinih igrača te kaže:

„Zaista nisam da najbolje igrače držim van stroja. Osim košarkaške neizvjesnosti, na pamet vam padaju i obitelji i djeca koja dođu gledati NBA zvijezde i na kraju te iste zvijezde se ne pojave, što zna biti jako bolno i ponižavajuće. Pomalo je komplicirano jer s druge strane razumijem i trener koji znaju što treba napraviti svaku večer. Jedino da čelni ljudi NBA lige naprave neku stavku kada je odmor igrača u pitanju.“

Nekadašnji trener Sunsa zaista ima poentu, ali živi dokazi su Larry Bird i Isiah Thomas koji su odigrali 12 sezona upravo zbog toga što nisu bili pošteđeni više puta. Dok je u novoj NBA eri LeBron dokaz da može igrati na vrhunskom nivou u svojoj 14 sezoni upravo zbog više odmora.

Novi CBA ugovor koji je nedavno sklopljen govori kako će liga smanjiti broj back-to-back utakmica što govori da će biti više slobodnih dana i odmora za igrače. Pored fanova koji se žale da džaba dolaze na NBA predstave, postoje i oni fanovi koji gledaju to drugačije.

„Svjesni smo da ćemo se razočarati, jer to je sastavni dio života. Ako naravno cijenite sport, cijenite i igrače koji nastupaju posebice one koji igraju za vašu momčad. Imamo Zacha Randolpha, plus tu su Vince Carter, JaMychal Green  kao i Marc Gasol tako da nemamo brige. LeBron je odličan igrač, ali on nije igrač Memphisa tako da je svejedno da li odmarao ili ne“, kazali su iz Baker obitelji koja je doputovala na utakmicu.

Diljem NBA lige mišljenja su podijeljena što se tiče odmaranja igrača, no možda liga donese neka pravila što bi bilo najviše zbog mnogobrojnih fanova, ali ne možete natjerati trenera kako će raspodijeliti minute svojim igračima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE