Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Krzyzewski se vraća na klupu reprezentacije SAD-a

Glavni trener sveučilišta Duke, Mike Krzyzewski, će se vratiti na klupu najbolje reprezentacije svijeta, Sjedinjenih Američkih Država. Službena objava se očekuje u sljedećih 48 sati, ali izgleda da je sve riješeno i da će trener Dukea biti kormilar na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Popularni Coach K je selekciju najboljih NBA igrača odveo do zlatne medalje na posljednjim dvijema Olimpijskim igrama, onima u Pekingu 2008. godine te prošle godine u Londonu. Osvojio je i Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Turskoj s pomlađenom momčadi koju je prevodio Kevin Durant.

Nakon razočaravajućeg poraza i bronce u Ateni 2004. godine, reprezentacija se vratila tamo gdje joj je mjesto, na tron svjetske košarke.

66-godišnji Krzyzewski je od preuzimanja ekipe izgubio samo jednu utakmicu, polufinale Svjetskog prvenstva u Japanu 2006. godine protiv Grčke. Uz jedan poraz, ima 62 pobjede, što je izvrstan omjer.

Predsjednik udruge USA Basketball Jerry Colangelo je cijelo vrijeme vjerovao da će se Mike vratiti na klupu, a za razgovor je čekao kraj NCAA sezone u ožujku. Baš su Colangelo i Krzyzewski glavni i odgovorni za uspjehe reprezentacije jer su u nju vratili ozbiljnost i izvrsno selektiranje igrača.

Porazi sredinom nultih su ih natjerali da obrate više pozornosti na selekciju igrača i da ih surovo dovođenje zvijezda bez plana neće odvesti do zlata na svakom natjecanju.

Očekuju se promjene u stručnom štabu koji se na Igrama u Londonu sastojao od Jima Boeheima, Mikea D’Antonija i Natea McMillana. Trener sveučilišta Syracuse, Jim Boeheim, je u subotu rekao kako očekuje povratak na klupu reprezentacije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE