Saturday, August 20, 2022

ZADNJE OBJAVE

Mike Krzyzewski se vraća na klupu reprezentacije SAD-a

Glavni trener sveučilišta Duke, Mike Krzyzewski, će se vratiti na klupu najbolje reprezentacije svijeta, Sjedinjenih Američkih Država. Službena objava se očekuje u sljedećih 48 sati, ali izgleda da je sve riješeno i da će trener Dukea biti kormilar na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

- Advertisement -

Popularni Coach K je selekciju najboljih NBA igrača odveo do zlatne medalje na posljednjim dvijema Olimpijskim igrama, onima u Pekingu 2008. godine te prošle godine u Londonu. Osvojio je i Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Turskoj s pomlađenom momčadi koju je prevodio Kevin Durant.

Nakon razočaravajućeg poraza i bronce u Ateni 2004. godine, reprezentacija se vratila tamo gdje joj je mjesto, na tron svjetske košarke.

66-godišnji Krzyzewski je od preuzimanja ekipe izgubio samo jednu utakmicu, polufinale Svjetskog prvenstva u Japanu 2006. godine protiv Grčke. Uz jedan poraz, ima 62 pobjede, što je izvrstan omjer.

- Advertisement -

Predsjednik udruge USA Basketball Jerry Colangelo je cijelo vrijeme vjerovao da će se Mike vratiti na klupu, a za razgovor je čekao kraj NCAA sezone u ožujku. Baš su Colangelo i Krzyzewski glavni i odgovorni za uspjehe reprezentacije jer su u nju vratili ozbiljnost i izvrsno selektiranje igrača.

Porazi sredinom nultih su ih natjerali da obrate više pozornosti na selekciju igrača i da ih surovo dovođenje zvijezda bez plana neće odvesti do zlata na svakom natjecanju.

Očekuju se promjene u stručnom štabu koji se na Igrama u Londonu sastojao od Jima Boeheima, Mikea D’Antonija i Natea McMillana. Trener sveučilišta Syracuse, Jim Boeheim, je u subotu rekao kako očekuje povratak na klupu reprezentacije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE