Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Krzyzewski stao u obranu DeMarcusa Cousinsa

U najnovijem podcastu Johna Caliparija gostovao je proslavljen Američki trener Mike Krzyzewski. Ono što je najviše zaintrigiralo medije jeste izjava Mikea o DeMarcusu Cousinsu i njegovoj lošoj reputaciji.

Krzyzewski je trenirao Cousinsa u dva navrata. Prvo na Svjetskom Prvenstvu 2014. godine kada su Ameri osvojili zlato, zatim na Olimpijskim igrama u Riju održanih ove godine, gdje su također Amerikanci otišli kući sa zlatnom medaljom.

„Činjenica da i dalje želi biti dio reprezentacije i još uvijek želi osvajati medalje, dovoljno govori kakav je igrač. Radio je naporno kako bi dospio ovdje gdje jeste, uz to posjeduje zavidan talenat. Smatram da nije petica niti četvorka, jer obje pozicije pokriva odlično. DeMarcus je zaista odličan igrač.“

Osim odličnih igara na parketu, Cousins je poznat kao igrač s velikim egom zbog čega ima određenih problema van terena. Nedavno je uključen u incident u nekom od noćnih barova u New Yorku sa suigračem Mattom Barnesom.

No, pored svega Cousins govori kako bi želio nastupiti za reprezentaciju Sjedinjenih Država i 2020. godine kada trener bude legendarni Gregg Popovich.

Latest Posts

NE PROPUSTITE