Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Mike Malone novi trener Nuggetsa

Nakon osam godina sa Georgeom Karlom, Denver Nuggetsi su dobili svog trećeg trenera u samo dvije godine. Nakon Briana Shawa te privremenog Melvina Hunta sada su zaposlili bivšeg trenera Sacramento Kingsa Michaela Malonea. Ovaj trener i nije imao neki omjer pobjeda sa Kingsima (39-67 u malo više od jedne sezone) a u prosincu ove godine dobio je otkaz nakon omjera 11-13, što su mnogi analitičari prokomentarisali kao ishitren potez novog vlasnika Kingsa Viveka Ranadivea. Novu šansu za dokazivanje imati će u Denveru sa jednom mladom ekipom koja će pretrpjeti mnoge promjene ovo ljeto i najvjerovatnije će uprava ove franšize iz Colorada imati malo više strpljenja sa mladim trenerom. Inače, osim posla u Sacramentu, radio je kao asistent u četiri različite NBA ekipe (Knicksi, Cavaliersi, Hornetsi, Warriorsi), a 2012. je od strane menadžera proglašen za najboljeg asistenta lige.

- Advertisement -

Na prvoj presici rađenoj za medije sa novim trenerom, Malone je poprilično agresivno odbio generalni pogled stručnjaka da on gaji defanzivni stil, govoreći da se može adaptirati na snage rostera s kojim raspolaže. On želi da igrači igraju na mnogo posjeda, a tu želju dijeli sa svojim igračima i sa svojom upravom.

Denver Nuggetsi izlaze iz jedne od najgorih sezona u povijesti franšize i promjene na svakoj razini unutar iste su vrlo potrebne. Na promjenama u ekipi se radi već poprilično, to jeste na razmjenama za zvijezde koje nisu igrale na tom nivou, a u menadžerskom i trenerskom timu promjene, kako se čini, tek počinju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE