Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mike Malone novi trener Nuggetsa

Nakon osam godina sa Georgeom Karlom, Denver Nuggetsi su dobili svog trećeg trenera u samo dvije godine. Nakon Briana Shawa te privremenog Melvina Hunta sada su zaposlili bivšeg trenera Sacramento Kingsa Michaela Malonea. Ovaj trener i nije imao neki omjer pobjeda sa Kingsima (39-67 u malo više od jedne sezone) a u prosincu ove godine dobio je otkaz nakon omjera 11-13, što su mnogi analitičari prokomentarisali kao ishitren potez novog vlasnika Kingsa Viveka Ranadivea. Novu šansu za dokazivanje imati će u Denveru sa jednom mladom ekipom koja će pretrpjeti mnoge promjene ovo ljeto i najvjerovatnije će uprava ove franšize iz Colorada imati malo više strpljenja sa mladim trenerom. Inače, osim posla u Sacramentu, radio je kao asistent u četiri različite NBA ekipe (Knicksi, Cavaliersi, Hornetsi, Warriorsi), a 2012. je od strane menadžera proglašen za najboljeg asistenta lige.

Na prvoj presici rađenoj za medije sa novim trenerom, Malone je poprilično agresivno odbio generalni pogled stručnjaka da on gaji defanzivni stil, govoreći da se može adaptirati na snage rostera s kojim raspolaže. On želi da igrači igraju na mnogo posjeda, a tu želju dijeli sa svojim igračima i sa svojom upravom.

Denver Nuggetsi izlaze iz jedne od najgorih sezona u povijesti franšize i promjene na svakoj razini unutar iste su vrlo potrebne. Na promjenama u ekipi se radi već poprilično, to jeste na razmjenama za zvijezde koje nisu igrale na tom nivou, a u menadžerskom i trenerskom timu promjene, kako se čini, tek počinju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE