Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Milwaukee: Još par godina prosjeènosti

Èelnici Bucksa imaju teret od nekoliko starijih igraèa koji imaju i veæe ugovore nego što zaslužuju i morat æe prièekati još godinu ili dvije kako bi ih se riješili i oslobodili prostor pod salary capom èime bi omoguæili neizbježan rebuilding.

Zaštiæeni:
Luc Richard Mbah a Moute

Tek je Mbah a Moute zaštiæeni slobodni igraè u redovima Bucksa. Njegovo ugovor težak je oko milijun dolara, što æe Bucksi morati nešto poveæati ukoliko ga žele zadržati. Njegova je uloga na par minuta tijekom utakmice odmijeniti startere tako da je moguæe da æe i ostati u Bucksima.

Nezaštiæeni:
Earl Boykins, Chris Douglas-Roberts, Michael Redd

Zanimljiva imena su na tržištu slobodnih igraèa koji su prošle sezone igrali za Milwaukee. Istièe se Michael Reed koji ima velikih problema s ozljedama, ali još uvijek posjeduje potencijal da bude korisno drugo ili treæe oružje u nekoj ekipi. Ukoliko bude htio igrati za ”minimalac”, brojne ekipe koje ciljaju na naslov mogle bi ga pokušati dovesti, no najrealnije izgleda potpis novog ugovora s Bucksima.

Douglas-Roberts ostat æe u Italiji cijelu sezone, dok Boykins sa svojih 35 godina polako gleda prema kraju karijere i više nije potreban u Bucksima jer Jenningsa mogu mijenjati Udrih i Livingston.

Pod ugovorom:
Andrew Bogut, Stephen Jackson, Beno Udrih, Drew Gooden, Carlos Delfino, Shaun Livingston, Ersan Ilyasova, Brandon Jennings, Keyon Dooling, Larry Sanders, Jon Brockman

Milwaukee æe zadržati gotovo cijelu ekipu iz prošle sezone što znaèi da æemo ih opet gledati kako pokušavaju doæi do osmog mjesta na Istoku i probiti se u doigravanje. To æe ponajviše ovisiti o zdravlju Boguta koji kada je potpuno spreman pripada meðu najbolje visoke igraèe lige. U noæi drafta ove godine dobili su Stephena Jacksona i Benu Udriha, igraèe koji imaju još dvije godine ugovora. Iako su oni kvalitetni igraèi, njihovo vrijeme je ipak prošlo i najveæa æe im vrijednost biti sljedeæe sezone kada ih Bucksi budu pokušavali razmijeniti.

Na draftu su 40. izborom uzeli Jona Leuera koji æe dobivati mrvice minutaže na poziciji krilnog centra.

Kandidat za otpis:
Drew Gooden, Beno Udrih

Gooden je glavni kandidat za otpis ugovora. Èim je potpisao ugovor na 5 godina i 32 milijuna odmah se govorilo kako je preplaæen a sada èelnici Bucksa imaju priliku tu pogrešku ispraviti. Udrih je takoðer kandidat za amnestiranje, ali njegov ugovor je kraæi i od njega Bucksi imaju više koristi, bilo to sada na parketu ili kasnije u moguæoj razmjeni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE