Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Milwaukee pokvario veèer domaæina, Dragiæ srušio Lakerse

Slovenski košarkaš NBA momèadi Houstona Goran Dragiæ sa 16 koševa, 7 skokova i èak 13 dodavanja, te kljuènom tricom 28 sekundi prije kraja, bio je glavni igraè Rocketsa u domaæoj pobjedi nad LA Lakersima 107:104.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Marcus Thornton (31)
  • Asistencije: Goran Dragic (13)
  • Skokovi: Jason Thompson (13)
  • Ukradene lopte: Mario Chalmers (5)
  • Blokade: Ekpe Udoh (4)

Minus od devet poena pet minuta prije kraja Houston je serijom 12-0 pretvorio u važnu pobjedu, a uz Dragiæa sa po 23 koša istaknuli su se Scola i Lee, dok su “jezerèane“ predvodili Bryant s 29, te Pau Gasol s 21 košem.

Unatoè odliènom nizu Phoenixa koji je od 19. veljaèe dobio 11 od 14 utakmica, Miami je velikom 17-0 serijom u èetvrtoj èetvrtini ipak okrenuo vodstvo Sunsa od deset koševa viška. Chris Bosh je bio najefikasniji domaæi igraè s 29 poena i 8 skokova, premda je najbitnije akcije u zadnjoj dionici susreta odradio dvojac WadeJames. Wade je utakmicu okonèao s 19, dok je James s košem više pretrpio dva teška prekršaja. Nakon drugog, gdje se ramenima i glavama u punom trku sudario s legendarnim 39-godišnjim Grantom Hillom, oko minute se James držao za glavu, no ipak je nastavio dvoboj. Inaèe, upravo  je Hill bio prvo ime Phoenixa s 19 poena i 7 uhvaæenih lopti.

Èetvrtu uzastopnu pobjedu od otkaza bivšem treneru Mikeu D’Antoniju uknjižili su New York Knicksi, a prvo ime momèadi iz Madison Square Gardena bio je Stoudemire s 22 koša i 12 skokova, dok je Lin dodao 18 uz 10 asista. U laganoj domaæoj pobjedi protiv Toronta 106:87 po 17 su kod Knicksa ubacili Anthony i Chandler, dok je valorizacijski nabolji kod Raptorsa bio Španjolac Jose Calderon koji je u povratnièkoj utakmici nakon pet susreta pauze zbog istegnuæa desnog gležnja upisao 11 koševa i 9 dodavanja.

Èetvrti poraz u zadnjih sedam utakmica doživjela je Oklahoma kod Utaha, a glavni krivac je Kevin Durant koji je u zadnjoj èetvrtini promašio svih sedam šuteva iz igre i ostao bez koša u tom periodu. Millsap je bio najbolji u redovima sastava iz Salt Lake Cityja s 20 koševa i 5 skokova.

Najlakši posao imali su Bucksi koji su u gostima pregazili demoralizirani Portland sa 116:87 u jedinoj gostujuæoj pobjedi veèeri.

I druga momèad iz LA-a doživjela je poraz na gostovanju. Clippersi su pokleknuli kod Indiane koja je dobila na krilima Grangerovih 25 koševa i 8 skokova, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Griffin s double-double uèinkom od 23 koša i 10 skokova.

U preostalom ogledu Sacramento je na domaæem parketu nadigrao Memphis zahvaljujuæi dvojcu ThorntonCousins koji su kombinirano ubacili 54 poena, dok se uz 23 koša Gaya u redovima gostiju istaknuo Španjolac Marc Gasol kojem su dva dodavanja nedostajala do triple-double uèinka. Susret je završio s 15 poena, 10 skokova i 8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE