Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Milwaukee ponovno bolji od Miamija, poraz Bullsa

Košarkaši Milwaukeeja drugi puta ove sezone zaustavili su Miami, dok je Andre Iguodala zasjenio Derricka Rosea za slavlje Philadelphije nad Chicagom 98:82.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (40)
  • Asistencije: Greivis Vasquez (12)
  • Skokovi: Dwight Howard (18)
  • Ukradene lopte: Brandon Jennings (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (10)

Brandon Jennings je s 31 poenom predvodio Buckse u domaæoj pobjedi nad Miamijem 105:97. Jennings je u èetvrtoj èetvrtini ubacio tri trice u trenucima kada se lomio rezultat, dok je s druge strane rekordan ovosezonski uèinak LeBrona Jamesa od 40 koševa bio nedostatan za slavlje njegove momèadi. James je u prvoj èetvrtini veæ na kontu imao 24 poena što je najviše koševa u jednoj èetvrtini ove sezone u NBA  ligi. Da ne bude sve savršeno James se “potrudio” sa sedam izgubljenih lopti.

I Chris Paul u redovima Clippersa imao je najbolju veèer sezone s 34 ubaèaja i 11 asista u tijesnoj pobjedi kod Utaha 107:105. Sastav iz L.A.-a na taj naèin je prekinuo niz poraza kod Jazzera koji je trajao 16 utakmica, odnosno od 2003. godine.

Bez Hamiltona i Denga, Bullsi nisu mogli protiv Philadelphie koja je na èelu s raspoloženim Iguodalom (19 koševa, 9 skokova) nadigrala goste 98:82. Prvo ime Chicaga bio je igraè s klupe Watson s 20 poena, a jedino je osim njega Rose sa 18 koševa ostvario dvoznamenkasti napadaèki uèinak.

Orlando je, pak, prekinuo niz od èetiri poraza, a ceh je platila najlošija momèad lige – Washington. Howard i Anderson ubacili su po 23 za Magic, dok je Young bio prvi strijelac Wizardsa s 24 koša.

Boston nastavlja sa sjajnim predstavama bez obzira na izostanak prvog razigravaèa Rajona Ronda veæ osmu utakmicu za redom. Bez Ronda Celticsi imaju omjer 6-2, a u srijedu se pomeli Toronto sa 100:64. Cijela momèad odigrala je kvalitetno i ujednaèeno, pa je najefikasniji Pierce utakmicu završio sa 17 ubaèaja, 8 asista i 6 uhvaæenih lopti.

U veèeri sezonskih rekorda isto je pošlo za rukom i iskusknom kanaðaninu Steveu Nashu koji je bio prvo ime Phoenixa s 30 koševa i 10 dodavanja u gostujuæoj pobjedi nad Hornetsima 120-103. Nash je time prestigao dosadašnjeg rekordera Sunsa, Kevina Johnsona, po broju asistencija i sada se nalazi na prvom mjestu franšize s 6.522 asistencije. Kod domaæih se istaknuo igraè s klupe Greivis Vasquez iz Venecuele s 20 poena i 12 asistencija.

Tim Duncan s 25 i Tony Parker s košem manje bili su najraspoloženiji pojedinci San Antonija koji je na svom parketu bio bolji od Houstona, dok je u pobjedu Indiane na gostovanju kod Minnesote Granger ugradio 36 koševa. Love je za Timberwolvese ubacio 21, dok je Španjolac Ricky Rubio imao nešto skromniju veèer s 10 poena, 6 asista i 4 skoka.

Serge Ibaka je izblokirao prvake u èak 10 navrata, a napadaèki dio za Oklahoma City stadnardno su odradili Westbrook s 33 i Durant s 23 koša za pobjedu 95:86. Terry je jedini kod Mavericksa pružao otpor, a još jednu gotovo neprepoznatljivu utakmicu odigrao je Nijemac Dirk Nowitzki sa šutem iz igre 2-15.

Dodajmo da je Portland nanio 10. poraz zaredom Bobcatsima kojima je ovo najgori negativan niz u povijesti momèadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE