Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Milwaukee razbio Lakerse u Los Angelesu

Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci NBA lige, doživjeli su u utorak naveèer osmi poraz u sezoni, te treæi na domaæem parketu. Posve iznenaðujuæe ih je prizemljio Milwaukee pobjedom 98-79.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (36)
  • Asistencije: Derrick Rose (12)
  • Skokovi: Dwight Howard (23)
  • Ukradene lopte: Monta Ellis (4)
  • Blokade: Kurt Thomas (5)

Ta je momèad trenutaèno na rubu ulaska u doigravanje (8. mjesto u Istoènoj konferenciji), no protiv Lakersa je izgledala izuzetno dobro, pogotovo u obrani, za koju Lakersi nisu imali odgovora. Pogotovo se to odnosi na posljednju èetvrtinu u kojoj su Lakersi zabili samo 13 poena, ali su i ispoljavali ogromnu nervozu. Najviše se to osjetilo kod Kobea Bryanta koji je dvije minute prije kraja, kada je sve veæ bilo gotovo, zaradio iskljuèenje (dvije nesportske pogreške). Sve je inicirao opravdano suðeni njegov prekršaj u napadu kojeg je napravio na Andrewu Bogutu.

Pobjeda je za Milwaukee time veæa jer nisu mogli raèunati na nekoliko igraèa prve petorke ili važnih igraèa s klupe zbog ozljeda (Jennings, Delfino, Gooden, Maggette i od ranije ozlijeðeni Redd). Najbolji je strijelac Milwaukeeja bio Earl Boykins s klupe s 22 poena, a odliènu je utakmicu odigrao Turèin Ersan Ilyasova sa 17 poena i 11 skokova, te spomenuti Bogut sa 15 poena, osam skokova i èetiri asistencije.

Dallas je u dva dana na koljena bacio dva giganta s Floride. Nakon Miamija su slavili i kod Orlanda 105-99. Dirk Nowitzki sa 17 poena nije bio prvi strijelac kluba (Butler je zabio 20), ali je povukao kada je trebalo. Odlièno je igrao Jason Kidd (13 poena, šest skokova i 12 asistencija), a domaæinu nije pomogao niti u reketu raspoloženi Dwight Howard (26 poena i 23 skoka). Novo pojaèanje Orlanda Gilbert Arenas je za 18 minuta postigao dva poena.

Vladimir Radmanoviæ je dalekometnom tricom sa zvukom sirene donio Golden Stateu ulazak u produžetak kod Sacramenta, a sve su nakon toga “ratnici” zaèinili pobjedom 117-109. New Jersey je iznenadio Memphis i slavio u gostima 101-94, dok je Chicago razmontirao Philadelphiju sa plusom od 45 poena (121-76). Oklahoma City je pobijedio Charlotte 99-81, tako što su u prvih deset minuta posljednje èetvrtine primili samo pet poena!

Latest Posts

NE PROPUSTITE