Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Milwaukee ugošæuje Boston i traži nastavak sjajnog niza

Veèeras imamo samo šest utakmica na rasporedu. Bucksi su trenutno vlasnici najdužeg niza pobjeda u ligi i ugostit æe Boston te tražiti pobjedu kako bi im se približili dodatno na tablici. U isto vrijeme zapoèinje sraz Houstona i Golden Statea koji bi rebao biti veoma zanimljiv a svakako treba popratiti kako æe Portland kod kuæe proæi protiv Memphisa te mogu li ih barem malo ugroziti. Zadnji susret veèeri se igra izmeðu Sacramenta i Utaha.

Washington Wizards – Indiana Pacers   00.00

Washington Wizardsi (11-34) su jednu od rijetkih pobjeda,  ostvarili juèer u gostima kod New Jersey Netsa 108:89. Nakon izjednaèenog prvog dijela, u drugom su Èarobnjaci zaigrali mnogo bolje i na kraju zasluženo slavili. U prvom nastupu od dolaska iz Denver Nuggetsa, Nene je upisao 22 koša i 10 skokova, te pokazao kako æe biti ogromno pojaèanje. Najefikasniji je ipak bio igraè “bolji“ od Michaela Jordana, Jordan Crawford sa svoja 23 koša. U goste im danas dolaze Indiana Pacersi (26-18), s kojima æe u manje od dva tjedna odigrati sva tri ovosezonska dvoboja. Indiana je prošlu utakmicu kod kuæe pobjedila Los Angeles Clipperse sa 102:89. Prva èetvrtina je završila u egalu, no kako je utakmica odmicala, tako su se Pacersi odvajali od gostiju. U drugom dijelu je prednost domaæina narasla  do 17 razlike, što  gosti više nisu mogli dostiæi. Od pet dvoznamenkastih igraèa Pacersa najbolji je bio Danny Granger sa svojih 25 koševa.

Iako æe Nene donijeti neku sigurnost pod košem, sumnjamo da im to može pomoæi da ugroze goste iz Indianapolisa. Oèekujemo pobjedu Pacersa.

Milwaukee Bucks  – Boston Celtics  01.00

Domaæini (21-24) su u utorak kod Portland Trail Blazersa pobijedili sa 116:87, što im je šesta zaporedna pobjeda. Gaðali su izvrsnih 57% iz igre i domaæini jednostavno nisu imali odgovora na to, pa je prednost u jednom trenutku bila i 29 razlike.  Od šest dvoznamenkastih Bucksa najefikasniji je bio prošlotjedni igraè istoène konferencije, Drew Gooden sa svojih 19 koševa. Boston Celticsi (24-12) su zadnju utakmicu igrali još u ponedjeljak, kada su gostovali kod Atlanta Hawksa koje su porazili sa 79:76. Bila je to jedna vrlo ružna utakmica u kojoj je rezultat na odmoru bio 33:31 za domaæine. U drugom dijelu su veterani iz Bostona odigrali mnogo bolje, te poveli i sa 15 razlike. Ray Allen je pogodio èetiri trice, a ukupno je zabio 19 koševa i bio najbolji kod pobjednika. Vrijedi spomenuti i double-double uèinak Rajona Ronda koji je zabio 10 koševa i podijelio 13 asistencija.

Ovdje oèekujemo jedno vrlo tvrdu utakmicu, u kojoj prednost dajemo domaæinima koji su u naletu.

New Orleans Hornets  – Los Angeles Clippers  01.00

New Orleans Hornetsi (11-35) su juèer kod kuæe poraženi od Golden State Warriorsa rezultatom 92:101. Iako su dobro zapoèeli utakmicu i vodili nakon prvog poluvremena, u nastavku nisu bili na istoj razini što su gosti znali iskoristiti. Jarrett Jack je upisao triple-double uèinak sa 17 koševa, 11 asistencija i 10 skokova, i bio jedina svjetla toèka u porazu. Emeka Okafor i Carl Landry su još uvijek ozlijeðeni i Hornetsi zbog toga gube mnoge završnice.  Los Angeles Clippersi (26-20) su juèer gostovali kod Oklahoma Thunder Citya, gdje su upisali poraz 91:114. U toj utakmici jednostavno nisu imali šanse. Gaðali su 36% iz igre naspram 53% domaæina, Oklahoma je dobila sve èetvrtine, a najveæa prednost tijekom dvoboja je bila 24 razlike. Najbolji igraèi Clippersa, Blake Griffin i Chris Paul su podbacili te su kombinirano iz igre gaðali 6/23. Najbolji u porazu je bio Randy Foye sa svoja 23 koša.

Iako je gostima ovo treæa utakmica u tri dana i sigurno postoji doza umora kod njih, ipak im dajemo prednost pred slabašnim Hornetsima.

Houston Rockets – Golden State Warriors  01.00

Houston (25-22) je teškom pobjedom nad Lakersima zapoèeo niz domaæih utakmica. U svome Toyota Centru suvereno vladaju i imaju 17 pobjeda uz samo 6 poraza. Sa Warriorsima su jednom igrali ove sezone i izgubili sa 9 poena razlike u gostima pa sada imaju priliku za uzvrat. Luis Scola u zadnje vrijeme nosi najveæi teret pošto su dva najbolja strijelca Martin i Lowry van pogona zbog ozljede. Njemu su velika pomoæ dva dojuèerašnja èlana rezervne postave, Goran Dragiè i Courtney Lee koji uživaju veliko povjerenje trenera McHalea. Obojica bi trebali i veèeras zapoèeti susret te se suprotstaviti Robinsonu odnosno Thompsonu. Golden State (19-25) je juèer pobjedom 101:92 u gostima kod New Orleansa prekinuo niz od èetiri poraza. Sjajan je bio gorespomenuti rookie Klay Thompson sa 27 poena i 5 skokova te asistencija. Kao i inaèe velik doprinos je dao David Lee koji se nakon razmjena i ozljeda prometnuo u prvog igraèa ekipe te ubacio 25 poena i uhvatio 11 skokova. Veèeras bi trebali imati problema pod koševima jer pravog centra uz izostanak Biedrinsa nemaju pa æe Lee biti usamljen pored Scole i Cambya odnosno Dalamberta.

Zbog te prednosti pod košem i odliène forme dva beka Rocketsa dajemo domaæinu prednost.

Sacramento Kings – Utah Jazz  03.00

Treæa od èetiri utakmice izmeðu ove dvije ekipe se veèeras igra u Power Balance Pavilionu. Za sada svaka ekipa ima po jedan trijumf što znaèi da nas oèekuje uzbudljiva utakmica i veèeras. Kingsi (17-29) su u malom naletu i po drugi puta ove sezonu su na tri pobjede u nizu. U te tri utakmica su postigli u prosjeku èak 118 poena što samo pokazuje da sa napadom nemaju nikakvih problema. I veèeras bi moglo biti puno koševa jer Utah prima oko 98 po susretu dok Sacramento ima najgoru obranu lige. Bit æe im ovo posljednji domaæi susret od èak 9 u nizu a za sada imaju 5 pobjeda u tim utakmicama. Francisco Garcia je jedini igraè kojemu je nastup upitan dok æe Tyreke Evans zaigrati unatoè manjim poteškoæama. Dolaze ima Jazzersi (24-22) koji pak imaju èetiri uzastopne pobjede a posebno su bile impresivne zadnje dvije, kod Lakersa  gostima i protiv Oklahome na domaæem parketu. Paul Millsap je u te dvije utakmice potegnuo najviše i veèeras æe uz Jeffersona pokušati nastaviti tu seriju. Bit æe tu zanimljivih nadigravanja i na vanjskim pozicijama gdje æe veteran Harris pokušati ukrotiti mladog Thomasa koji je jedno od najveæih iznenaðenja ove sezone. Nakon što je Westphal dobio otkaz mladi rookie je dobio priliku kod novog trenera i u potpunosti ju iskoristio te èvrsto drži mjesto u prvoj petorci.

Dajemo prednost gostima koji su ipak jaèa ekipa no sigurno im neæe biti lagano jer Kingsi izgledaju raspucano u posljednje vrijeme.

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies  03.00

Krajem sijeènja dok je Portland još lièio na ekipu i bio visoko na Zapadnoj konferenciji slavili su u jedinom dosadašnjem meðusobnom okršaku protiv Grizzliesa. Tada je LaMarcus Aldridge bio u naponu snage a i klupa Trail Blazersa je znala biti od koristi. Danas, kada imaju 9 poraza u 12 zadnjih utakmica glavni igraè im diše na škrge a od klupe nemaju apsolutno nikakve pomoæi. Osim Crawforda koji igra u oèajnoj formi Portland ima hrpu igraèa kojima mjesto nije u NBA ligi i ne èudi 12. pozicija Zapada. Zadnji šamar su im opalili Bucksi i to usred njihove nekada neosvojive Rose Garden Arene pobijedivši ih sa 29 poena razlike. Uz 20 izgubljenih lopti i samo 14 asistencija Portland je izgledao smiješno i tek poneki dobar potaz Aldridgea odnosno Matthewsa je dao naznaèiti kako tu ipak ima nekog solidnog materijala za buduænost. Pred Kaleb Canalesom su teški dani a u goste im stiže posrnuli Memphis koji se bori za koju poziciju više u doigravanju. Iako im se vratio dugo ozlijeðeni Zach Randolph Grizzliesi i dalje muku muèe nakon one sjajne serije koju su prekinuli Lakersi u produžecima. U te zadnje èetiri utakmice imaju tri poraza a osim Lakersa su ih svladali Raptorsi i Kingsi što im svakako ne ide u prilog pošto su to ekipe koje su veæ odavne prekrižile ovu sezonu. Nakon Portlanda im slijedi dosta težak raspored tako da æe se ekipa Lionel Hollinsa morati što prije probuditi inaèe bi vrlo brzo mogli upasti u borbu za posljednje mjesto koje vodi u play-off. Za veèeras æe još prièekati sa premijernim nastupom novopridošlog Gilberta Arenasa no u narednim susretima æe im svaka pomoæ dobro doæi.

Iako ni Memphis nije u bajnoj formi dajemo im prednost jer su puno ozbiljnija ekipa i dosta nesretnih okolnosti ih je dovelo u nešto slabije predstave.

Latest Posts

NE PROPUSTITE