Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ming: Možda okonèam karijeru ovog ljeta

Gorostasni 228 centimetara visoki centar Houston Rocketsa Yao Ming (30) najavio je da bi zbog brojnih problema s ozljedama svoju košarkašku karijeru mogao okonèati veæ ljetos.

“Sve zavisi o mom gležnju. Ako ga zalijeèim, karijeru æu okonèati za dvije godine, u suprotnome, završit æu ju veæ ovog ljeta”, rekao je Ming za chinanews.com.

Sezonu 2009/10 Ming je propustio u cjelosti, a prošle je sezone odigrao svega pet utakmica nakon što je u studenom prošle godine zadobio stres frakturu gležnja.

Kineski centar je dodao da mu motivaciju oko nastavka karijere daje njegova jednogodišnja kæerkica Amy.

“Volio bih da me uživo vidi dok igram i èak dok osvajam prvenstvo, a ne samo da preko videa vidi kako joj je tata igrao. Ona je definitivno moja velika motivacija za nastavak karijere, iako moje stopalo treba još puno lijeèenja.”

“Hodanje ili džogiranje je u redu, ali trebam vratiti 80% snage u gležnju kako bih mogao igrati. Trenutno sam otprilike na 30% snage”, zakljuèio je Yao, èiji petogodišnji ugovor s Rocketsima procijenjen na 76 milijuna dolara istjeèe 30. lipnja.

Osmerostruki All-Star igraè proveo je cijelu NBA karijeru od 2002. godine u redovima Rocketsa, a pritom je na prosjeku od 19 koševa, 9,2 skoka, 1,6 asistencija i 1,9 blokada po susretu (u regularnom dijelu sezone).

Latest Posts

NE PROPUSTITE