Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ming: Možda se sljedeæe godine ostavim košarke

Yao Ming, kineski centar NBA momèadi Houston Rocketsa, oprostit æe se od aktivnog igranja košarke krajem sljedeæe sezone ne uspije li ozljedu stopala sanirati do kraja.

Cijelu je prošlu sezonu Ming propustio zbog operativnog zahvata obavljenog na lijevom stopalu, a medijima u domovini izjavio je da u ovom trenutku, ozljede radi, niti ne razmišlja o londonskim Olimpijskim igrama 2012. godine.

Ne oporavim li se tijekom sljedeæe sezone, možda se i umirovim. Šanse za nastup u Londonu su male, stopalo mi više ne dozvoljava da igram toliki broj utakmica u godini. Svi æemo mi jednom u mirovinu što znaèi da æu prije ili kasnije morati otkazati nastupe za reprezentaciju, a i ostaviti se sporta. To je put kojim prolaze svi sportaši“, kazao je 229 centimetara visoki košarkaš.

Osvrnuo se Ming i na razvoj košarke u domovini. Kritike nije manjkalo:

Plaæamo danak fokusiranju na Igre 2008. u Pekingu. Preskoèili smo razvoj igraèa, stvaranje nasljednika i zanemarili domaæe prvenstvo. To je kao da ubijete kokoš koja nosi zlatna jaja. Meni je 30 godina i kao sportaš sigurno više nisam buduænost kineske košarke.

U NBA karijeri je Ming na prosjecima od 19.1 poena, 9.3 skokova i 1.9 blokade po utakmici. Odigrao je 481 susret uz prosjeèno 33 minute na parketu. Te je brojke ostvarivao u osnovnim dijelovima sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE