Ming obnovio ozljedu, karijera pod upitnikom

Najnovije vijesti iz Houstona nisu nimalo optimistiène u vezi problema sa ozljedama kineskog centra Yao Minga.

Iako se mogao oèekivati vrlo skori povratak na parkete i iako je i sam Ming nedavno izjavio da je spreman za igru, juèerašnji rutinski pregled pokazao je vrlo ozbiljne probleme sa lijevim koljenom, što je odmah povezano sa ozljedom zbog koje je Ming propustio kompletnu prošlu sezonu. Na neodreðeno vrijeme Kinez æe biti izvan pogona, a ugrožen mu je i nastavak karijere.

Ming je u ovoj sezoni nastupio u 5 utakmica pri poèetku sezone, a izvan parketa je veæ više od mjesec dana. Sedmerostruki sudionik All-Star utakmice, igraè koji vodi meðu centrima Zapada i u ovogodišnjem glasovanju zbog najnovijih dogaðaja vrlo je razoèaran.

Radio sam naporno na tome da vrlo brzo ponovno zaigram, pa su stoga današnje vijesti vrlo razoèaravajuæe za mene. Trebat æu nešto vremena da poprièam sa lijeènicima o mom stanju i opcijama za buduænost, ali prije svega želim zahvaliti svima koji su mi dali svoju podršku u ovom razdoblju. Prièekati æu sa daljnjim komentarima dok ne napravim plan i odluèim što dalje”, izjava je Yao Minga.

Problemi sa ozljedama 2,25 metara visokog Kineza poèeli su u sezoni 2005/06. Nakon toga više nije pronašao veæu konstantu igranja, èesto je obnavljao stare ozljede, što je kulminiralo prošle sezone koju je cijelu propustio.  Ove sezone je imao prosjek od 10,2 koša i 5,4 skoka po utakmici. Plan je bio da Kinez igra oko 25 minuta po utakmici i tako doprinese ekipi meðutim njegova NBA buduænost sada je vrlo upitna.