Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mini intervju s Rubiom

Tijekom svoje turneje koju radi zbog obveza prema Adidasu, razigravač Minnesota Timberwolvesa Ricky Rubio je u Manili odradio jedan kraći intervju s novinarom Naveenom Ganglanijem s rapplera.com u kojem se dotakao nekih stvari koje su povezane s narednom sezonom u NBA ligi.

Prvo pitanje je bilo o doigravanju, odnosno da li misli da se Wolvesi mogu plasirati u isti. Iako su prošle godine bili najgori u NBA ligi te već 11 godina ne mogu da uđu u postsezonu Ricky je poprilično samouvjeren i kaže: „Ja uvijek sanjam velike stvari i stavljam granicu vrlo visoko. Znam da je Zapad vrlo težak i ima mnogo ekipa koje mogu igrati playoff ali ja vjerujem. Vjerujem u sebe, svoj tim, i mislim da možemo doći do našeg cilja.“

Rubio je prošle sezone imao 10.3 poena, 8.8 asistencija i 5.7 skoka po utakmici, ali je odigrao samo 22 utakmice zbog problema s ozljedom. Smatra da je zdravlje najbitnije u pohodu na doigravanje i kaže: „Ako ostanemo zdravi nema dileme da imamo šansu. Svi moramo biti tu i svi moramo da sanjamo velike stvari.“ Nukleus ekipe Timberwolvesa impresionira svojom mladosti. Čine ga prošlogodišnji rookie godine Andrew Wiggins, zakucavač Zach LaVine, Gorgui Dieng, Adreian Payne, Anthony Bennett, Shabazz Muhammad i prvi izbor ovogodišnjeg drafta Karl Anthony-Towns.

Ipak, Wiggins je najbolji igrač u ovoj grupi i njihov lider, te kako i sam Rubio kaže: „Andrew je budući MVP. On je odličan igrač i uklopio se u ovu ligu fantastično od prvog dana. Kao tim, mi smo vrlo mladi ali dodavanjem par veterana koji će nam pomoći da „odrastemo“ i da idemo tamo gdje trebamo – u playoff.“  

Timberwolvesi u svom rosteru imaju veterane Nikolu Pekovića, Kevina Garnetta, Kevina Martina i tek dodane Tayshauna Princea i Andre Millera, te će im trebati što više moguće pomoći da dođu do playoffa. Rubio kaže: „Biti će vrlo teška sezona jer je Zapad teži, ali mislim da imamo mnogo mladih igrača koji znaju igrati ovu igru, a Wiggins je Rookie godine. On će biti naš ključ da dođemo do playoffa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE