Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota kod Orlanda, Clippersi u goste prošlogodišnjim prvacima

I veèeras imamo šest utakmica na rasporedu kao što ih je i juèer bilo. Bobcatsi æe tražiti prekid niza od èak èetrnaest poraza kod kuæe protiv Sixersa. Orlando ugošæuje Minnesotu a Milwaukee Miamija koji æe pokušati prvi put ih svladati u sezoni nakon što su pretrpjeli dosad veæ dva poraza od njih. Sigurno æe biti zanimljivo i u Dallasu gdje gostuju odlièni Clippersi koji èvrsto drže drugo mjesto Zapadne konferencije.

Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers  01.00

U njihovom prvom meðusobnom susretu ove sezone krajem sijeènja slavila je Philadelphia na domaæem terenu 89:72. Bobcatsi su i tada kao i sad na istom broju pobjeda. Samo im se broj poraza povisio za 7 pa su na 3-24 omjeru. Zadnju pobjedu su ubilježili još davnog 14. sijeènja pred svojom publikom protiv Warriorsa. Nakon toga je uslijedio niz od 14 poraza od kojih je 9 bilo dvoznamenkastom razlikom poena. Augustin i Henderson æe propustiti još jedan dvoboj pa æe Maggette i Walker biti prve opcije u napadu. Sixersi (19-9) su i dalje u samom vrhu Istoène konferencije i brzo su se oporavili od dva uzastopna poraza pobjedom u Clevelandu. Spencer Hawes je opet propustio susret nakon što se vratio na kratko i opet je na listi ozlijeðenih pa ga neæe biti ni veèeras. Bit æe mu to 15. propušteni susret ove sezone što znaèi da je ispod polovice nastupa.

Bobcatsi ne mogu nikako parirati timskoj i borbenoj igri Sixersa pa nam se pobjeda Philadelphije èini sigurnom okladom.

Orlando Magic – Minnesota Timberwolves  01.00

U subotu je Orlando (17-11) imao još jednu tricašku veèer. Ovaj put su torpedirali Buckse ubacivši im 15 od 37 a prednjaèio je Jason Richardson s 9-11 šutem za tri poena da bi na kraju završio s 31 poenom. Bila je to jedna od rijetkih utakmica gdje Howard nije igrao važnu ulogu u napadaèkom dijelu pa je uz Richardsona najviše zabio Turkoglu (19 poena) i Reddick (14 poena). Veèeras Howardu, najboljem skakaèu lige dolazi prvi pratitelj, Kevin Love, koji u prosjeku bilježi 14 skokova po utakmici sa svojom Minnesotom.  Oni su pak izjednaèili najduži niz poraza sa poèetka sezone, i trenutno su na brojci od tri uzastopna. Zadnji se dogodio u zanimljivom subotnjem okršaju kada su ugostili Knickse. Love je bio fantastièan s 32 poena i 21 skokom a pratio ga je u zadnje vrijeme standardno dobri Pekoviæ koji je ubilježio 21 poen i 13 skokova. No, ostatak ekipe je zakazao, pogotovo u šuterskom dijelu i na kraju su morali èestitati gostima. Veæih izostanaka nemaju, svi najbitniji igraèi su Adelmanu na raspolaganju pa æemo gledati sjajnu borbu pod koševima ali i izvan reketa, gdje imamo dva visoka krila koji obožavaju šutirati trice. Ryan Anderson s jedne strane, koji predvodi ligu u pokušajima (182) za tri poena i ubaèajima (77), i s druge strane Kevin Love koji je od 120 ubacio 44 trice.

Orlando je favorit na svome parketu protiv puno jaèih ekipa od Minnesote pa su tako i veèeras. Vjerujemo kako mogu doæi do pobjede iako bi trebalo biti jako zanimljivo i neizvjesno.

Milwaukee Bucks – Miami Heat  02.00

Bucksi (12-15) oèito ne leže Miamiju. Ove sezone su ih jedini pobijedili dva puta, prvi put s devet a drugi s osam poena razlike. S ili bez Boguta, to ekipi Skilesa nije nikakav problem. Oba puta je briljirao Brandon Jennings koji je izgleda posebno nadahnut protiv velikog trojca. Osim Boguta koji je udaljen van parketa na duži period ostalih problema sa ozljedama nemaju tako da spremno doèekuju Miami, drugu floridsku ekipu u samo tri dana. Miami (21-7) je juèer u utakmici sa Hawksima zapoèeo svoj prvi i jedini niz od tri susreta u tri dana, tzv. back-to-back-to-back. Zapoèeli su ga puno lakše od oèekivanog. Dobili su Hawkse u gostima 107:87 i to bez punog napora Jamesa, Wadea pa i Bosha. To æe im sigurno dobro doæi jer veæ nakon veèerašnjeg susreta putuju u Indianu gdje igraju sutra. James je u pola sata igre zabio 23 poena, uhvatio 13 lopti i podijelio 6 asistencija. Ništa slabiji uèinak nije bio niti Wadeov koji je u 24 minute zabio 21 poen i uhvatio 5 skokova.

Dosad smo oba puta prognozirali pobjedu Miamija protiv Milwaukeeja i oba puta promašili. Prognozirat æemo i veèeras pobjedu gostiju pa možda to bude treæa sreæa.

New Orleans Hornets  – Utah Jazz 02.00

New Orleans (4-23) nikako da uhvati pobjedu, trenutno ima 8 poraza u nizu i stvari ne izgledaju najbolje. Uz slabu igru su se nadovezale ozljede pa æe tako danas izostati Eric Gordon, Carl Landry i Jason Smith, dok su Chris Kaman i Jarrett Jack upitni.  Zadnji poraz je došao kod kuæe od Portland Trail Blazersa 86:94. Dobro su zapoèeli utakmicu i na odmoru su imali +5, no u nastavku utakmice su gosti igrali mnogo bolje te zasluženo dobili utakmicu. U porazu se najviše istaknuo Trevor Ariza koji je postigao 23 koša. Igraèi Utah Jazza (14-12) su juèer gostovali kod Memphis Grizzliesa te upisali vrijednu pobjedu 98:88. Iako ih prije utakmice nitko nije smatrao favoritima, na terenu je izgledalo obratno. Memphis je vodio samo jednom u utakmici, sredinom treæe èetvrtine s +2. Gordon Hayward je s 23 koša bio prvi strijelac Jazzera, dok je Al Jefferson zabio 21 koš i imao 15 skokova.

Iako je gostima ovo back-to-back utakmica, dajemo im malu prednost. No treba imati na umu da i New Orleans mora nekoga pobijediti.

Dallas Mavericks  – Los Angeles Clippers  02.30

Dva su produžetka  Dallas Mavericksi (17-11) morali odigrati za pobjedu protiv Portland Trail Blazersa rezultatom 97:94. Posao je mogao biti mnogo lakši za domaæine koji su u drugoj èetvrtini imali 18 poena viška, no svojim opuštanjem  dozvolili  su gostima da se vrate u utakmicu.  Dirk Nowitzki je zabio 20 koševa i opet bio najbolji strijelac kod Dallasa. Los Angeles Clippersi (17-8) su u subotu imali lakši trening protiv Charlotte Bobcatsa koje su u gostima dobili 111:86. Clipperse je s 21 poenom i 10 skokova predvodio Blake Griffin, dok je Chris Paul  dodao 18 koševa i 14 asistencija.  Ove dvije momèadi su ove sezone veæ igrale meðusobno u Los Angelesu. Pobjednici su bili Los Angeles Clippersi s 91:89, tricom Chaunceya Billupsa sekundu prije kraja. Spomenuti igraè danas neæe nastupiti jer  ima tešku ozljedu zbog koje æe propustiti ostatak sezone.

Prednost dajemo aktualnim prvacima ponajviše zbog domaæeg  terena. Zanimljivo je da Los Angeles Clippersi u Dallasu nisu pobijedili još 2006.godine, pa æe sigurno biti motivirani da prekinu taj loš niz. Dirk Nowitzki je opet u dobroj formi pa bi se mogao odigrati over na njega.

Golden State Warriors  – Phoenix Suns  04.30

Domaæini (10-14) su juèer kod kuæe pobijedili Houston Rocketse rezultatom 106:97. U utakmicu su krenuli nešto lošije pa su nakon poèetne èetvrtine gosti imali +7, ali u nastavku utakmice su igraèi Marka Jacksona odigrali mnogo bolje i pametnije te su upisali drugu pobjedu zaredom. Monta Ellis je bio vrlo dobar s 33 koša, dok je David Lee upisao double-double od 15 koševa i 13 skokova. Danas im je dobra prigoda da upišu i treæu pobjedu zaredom jer u goste im dolaze ne posebno uvjerljivi Phoenix Sunsi (12-15). Oni su u subotu gostovali u Kaliforniji kod Sacramento Kingsa i pobijedili sa 98:84. Phoenix je iskoristio vrlo lošu šutersku veèer Kingsa (35% ukupni šut) i sa svojih 5 dobro raspoloženih igraèa deklasirao domaæine. Jared Dudley je sa svojih 20 koševa bio najbolji strijelac momèadi, dok je Steve Nash upisao samo 4 koša ali je podijelio 15 asistencija.

Dosta izjednaèena utakmica, a status laganog favorita dajemo domaæim Warriorsima. U ovoj utakmici možemo oèekivati da ukupni zbroj koševa ide i preko 200.

Latest Posts

NE PROPUSTITE