Saturday, July 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota pokušava otkupiti Rubijev ugovor

Timberwolvesi su jedna od ekipa koja je obavila najveæi posao na ovogodišnjem draftu ali kako njihov najviši pick (5.) Ricky Rubio ima ugovor s DKV Joventudom stvari su se zakomplicirale.

Stavimo na stranu špekulacije o tome da li mlada košarkaška zvijezda Ricky Rubio želi ili ne želi igrati domaæe NBA utakmice u hladnom Minneapolisu, u ovom trenutku to nije moguæe jer ima valjani ugovor s DKV Joventudom iz španjolske ACB lige. Na èelnicima Minnesota Timberwolvesa je da pokušaju riješiti stvar s trenutaènim poslodavcima španjolskog talenta na poziciji razigravaèa a tek kasnije æe naiæi na pitanje želi li on nositi njihov dres. Drugi problem lako je rješiv putem razmjene igraèa jer su mnoge ekipe pokazale interes za njim nakon što je nastupio u košarkaškom finalu lanjskih Olimpijskih igara u Pekingu. Uopæe nema sumnje da bi Rubio želio zaigrati u NBA ligi. Ako radi nièeg drugoga onda radi novca, jer je prošle sezone u Europi zaradio oko 100 000 dolara a igranje u NBA ligi donilo bi mu unosan višemilijunski ugovor.

Prvi problem pokušat æe riješiti generalni menadžer ekipe David Kahn koji je za drugi tjedan najavio put u Badalonu kako bi se našao s predstavnicima katalonskog  kluba. Time æe pokušati dovesti Rubija veæ ove sezone u NBA ligi makar je u svojim izjavama nakon drafta tvrdio da su oni spremni èekati takvog talenta još dvije godine, koliko ga još veže ugovor s europskim klubom. 6.6 milijuna dolara , to je cifra koju Joventud traži za otkup ugovora mladog razigravaèa. Ali daljnje komplikacije donosi pravilo iz NBA kolektivnog ugovora koji su potpisali svi NBA klubovi – Timerwolvesi mogu pridonjeti otkupu ugovora samo sa cifrom do 500 000 dolara. Tako da æe glavni cilj Kahnu biti pokušaj smanjenja iznosa otkupnje ugovora.

Kahn, prije nego je postao generalni menadžer Timberwolvesa, bio je odvjetnik u firmi koja zastupa i interese NBA komesara Davida Sterna, tako da æe uz svoj struèni tim pokušati pronaæi legalni put, tzv. rupu u zakoni, da dovede veæ ovog ljeta košarkaškog wunderkinda u svoje redove. Bit æe to vruæe ljeto u hladnom Minneapolisu jer osim traženja solucije za služaj Rubio, Kahn mora naæi adekvatnog trenera koji bi posložio mladu momèad punu talenata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE