Saturday, February 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota Timberwolves

Što reæi za ekipu u koju je posljednjih èetiri mjeseca došlo ili otišlo gotovo 25 igraèa? Oni to zovu ponovno graðenje ekipe.

Zadržali su prvo ime Al Jeffersona, Ryana Gomesa, Kevin Lovea i Corey Brewera. Najstariji od njih ima 26 godina tako da bi se moglo reæi da imaju osnovu za buduænost. Još da su uspjeli dovesti Ricky Rubija, vjerojatno najspominjanije ime sa ovogodišnjeg drafta i njihov prvi pick, sve bi bilo puno lakše. Nažalost, u tome nisu uspjeli tako da nakon cijele te prièe ostaje gorak okus u ustima vodstvu i navijaèima Timberwolvsa. Pozitivno je da sada oni imaju prava na njega tako da ako ikada odluèi otiæi u NBA, što je prema njegovim rijeèima neminovno, Minnesota je prvi izbor.

Transferi:

Da se upustimo u analizu svih promjena ovoga ljeta u Minnesoti trebalo bi nam puno vremena i prostora tako da æemo se zadržati samo na važnijim prinovama.

Dobrom procjenom vodstva da Rubio nije gotova stvar, sa svojim drugim izborom na draftu odluèili su uzeti Jonny Flynna. Mladog raziravaèa hvale sa svih strana i možemo oèekivati od njega sasvim solidnu NBA karijeru. Problem je što promjena sveuèilište-NBA nije lagana za nikoga i koliko god se radi o kvalitetnom igraèu, možemo oèekivati nesigurnost i neuigranost sa suigraèima. Posebno u prvom djelu sezone.

Baš zbog toga je dovedeno još jedno ime. Slobodan igraè oko èije se buduænosti puno nagaðalo i konaèno je završio baš u Wolvesima. Ramon Sessions. Za èetiri milijuna dolara po sezoni ovo bi mogao biti odlièan potez uprave. Uvijek kada se spomene ime ovog 23-godišnjeg playa sjetim se njegovih 24 asistencije prije dvije godine protiv Chicaga. Još da poradi na svojoj najveæoj mani, šutu, i mogao bi se duže zadržati u Minnesoti.

Još bi od prinova izdvojio vjeèitu rezervu LeBron Jamesa, Sašu Pavloviæa. Sa svojih 25 godina on bi u ovoj ekipi trebao biti jedan od veterana. S obzirom na nešto lošiji igraèki kadar, može se nadati da æe konaèno dobiti pravu priliku da pokaže koliko vrijedi.

Kljuèni igraè:

Al Jefferson Al Jefferson. Ako ga zaobiðu ozljede i uspije držati pod kontrolom problem sa težinom, nema razloga da ne nastavi sa svojim razvojem koji je nakon prošle sezone stao na 24 koša i 11 skokova po utakmici. Ovim brojkama spada u elitu NBA lige pod koševima a ima samo 24 godine. Legitimni nasljednik još jednog velikana Wolevsa, Kevina Garnetta. Zanimljivost je da je baš zamjenom u kojoj je bio i KG Jefferson završio iz Bostona u Minnesoti.

Prednosti i mane:

Svi ovi igraèi èija su imena spomenuta imaju 26 ili manje godina i to je veliki plus Minnesote. Sada samo treba biti strpljiv i imati prave struène ljude koji bi vodili ovu mladost. Svima je jasno da se preko noæi ne može ništa napraviti i zato pustimo ih na miru 2-3 sezone i onda, možda, možemo oèekivati od njih ulazak u doigravanje.

Prognoza:

Sve preko 24 pobjede, koliko su ih imali lani, bio bi uspjeh. S obzirom na to koliko su mijenjali i na mladost mislim da do te brojke ove sezone neæe doæi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE