Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota uhvatila pobjednièki ritam s Rubijom u petorci

Od kako je trener NBA momèadi Minnesote Rick Adelman postavio mladog španjolskog košarkaša Rickyja Rubija u startnu petorku Timberwolvesi su samo jednom poraženi.

U srijedu su Timberwolvesi na sebi nesvojstven naèin nadigrali Detroit 93:85 i ostvarili treæu pobjedu u posljednje èetiri utakmice. Neuobièajeno je to što su slavili ponajprije zahvaljujuæi sjajnoj obrani u izostanku kvalitetnog napadaèkog uèinka, barem u prvom dijelu. Naime, do pred kraj poluvremena šut je bio mizernih 23,5 posto, a najlošija obrambena momèad prošle sezone koja je u prosjeku primala 107,7 poena po utakmici, sada prima 92,5 odnosno 15 koševa manje.

Prvo ime ponovo je bio Kevin Love s 20 ubaèaja i 17 uhvaæenih lopti, a bio mu je ovo 14. double-double uèinak ove sezone. No, i on je bio najzadovoljniji obrambenim uèinkom svoje momèadi.

“Ovo je stvarno dobar osjeæaj, nešto što nam je do ove sezone nedostajalo. U ovakvim teškim utakmicama kada smo šuterski neraspoloženi važno je da obrana može odraditi posao”, smatra Love, koji je za dvoboj s Pistonsima navijaèe poèastio s tisuæu ulaznica na svoj raèun kako bi imali što bolju podršku s tribina.

Meðutim, igraè o kojem se u Minnesoti od poèetka sezone najviše govori je 21-godišnji španjolski razigravaè Ricky Rubio koji je u svojoj rookie sezoni u kratkom vremenu oduševio struku i navijaèe, te izborio mjesto u poèetnoj petorci Timberwolvesa.

S devet koševa, osam asistencija, sedam skokova i šest ukradenih lopti odigrao je još jednu utakmicu na visokom nivou, a posebno treba naglastiti da je od njegovog postavljanja meðu startere momèad ostvarila tri pobjede i tijesan poraz kod Atlante, te se definitvno ukljuèila u borbu za doigravanje.

Protiv Pistonsa Rubio je dodao kljuènu loptu za tricu Ellingtona i vodstvo Minnesote 88:81. Trenutno je u poretku asistenata na sedmom mjestu s prosjekom od 8,3 dodavanja po utakmici, dok je u konkurenciji “kradljivaca” na osmoj poziciji s dvije ukradene lopte po utakmici. Zbog odliènog pregleda igre i sjajnih asistencija u dijelu amerièkih medija veæ je dobio nadimak “Tricky” Rubio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE